Livin’ Blues Experience
Rock and Popmuseum, Gronau (Duitsland)
2 oktober 2009

De vonken vliegen er vanaf!!!!

Door Wim Velderman

Eerder deze maand besprak ik de cd “This is the Time” van Livin Blues Xperience (zie artikel). Een mooie cd die uitnodigt een concert van de band te bezoeken.

Daarvoor getogen naar het o zo interessante Rock n Popmuseum aan de Udo Lindenbergplatz in Gronau ,Duitsland, net over de grens bij Enschede. Livin Blues Xperience geeft een dubbelconcert met de Hamburg Blues Band (o.a. Chris Farlowe).

De band is van plan om volgens tijdschema om 20.00 u te starten ,wanneer ik arriveer. Maar doordat de door de organisatie gehuurde backline zeer laat binnenkomt ( onderweg vanuit Hamburg waren er veel “bankstellen” lees Baustellen op de autoweg.)

Net als we met het interview willen starten ,kan de soundcheck beginnen en dat gaat natuurlijk voor. We hebben nog een klein kwartier voordat de band op moet, maar Nicko Christiansen en manager Ruud Jansen nemen rustig de tijd om backstage in te gaan op m’n vragen.

This div will be replaced

Luister naar het audiofragment op deze site (zie hierboven). Het hele interview hoor je op www.tvenschedefm.nl dinsdag 6 oktober tussen 19 en 21 uur en op www.hofstreek.nl op 7 oktober tussen 20 en 22 uur en op zondag 11oktober tussen 17 en 19 uur.

Direct na het interview stapt de band op het podium en ik ben nieuwsgierig of de band live de cd kan vertolken:

Nou dat viel niet bepaald tegen. Nicko weet vanaf de eerste song zijn publiek op te zwepen en/of met humor op het verkeerde been te zetten.Hij zingt als een lijster,speelt prima sax en ook de percussie klopt. Tel daar de energie en gekke bokkesprongen rustig bij op. Maar er is meer:

Kees van Krugten drumt strak met prachtige soli, Jeroen vanNiele bast er flink op los ,ook met een erg mooie soloact,Loek van der Knaap weetwaar een gitaar in de bluesrock voor bedoeld is.

Francois Spannenburg tenslotte is de slagroom op de taart. Wat speelt hij met veel inlevingsvermogen geweldig mondharmonica ,de vonken springen er letterlijk vanaf.

De goed gevulde zaal krijgt behalve recent werk aan het eind nog twee hits uit het verleden. Eén keer raden: Wang Dang Doodle en LB.Boogie. Dat vraagt om een toegift. En na een uur en een kwartier sta ik even lekker buiten bij te komen van de power of bluesrock.

Tegenwoordig vormen cd’s promotiemateriaal voor de concerten. In het geval van Livin Blues Xperience kun je rustig zowel cd ,als concert een keer tot je nemen. Ontdek zelf hoe de vonken er vanaf vliegen.

Website Livin’ Blues Xperience : www.livinbluesxperience.nl | www.myspace.com/livinbluesxperience


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.