Sean Webster by Nineke Loedeman (4)

De Sean Webster Band komt in augustus terug naar Nederland voor twee bijzondere optredens waarbij niemand minder dan meestergitarist Jon Amor (The Hoax) zijn gast zal zijn.

Sean Webster is een inspirerende gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene. Zijn band heeft leden zien komen en gaan sinds de oprichting in 2003, maar Sean blijft doen wat hij het beste kan, schrijven en spelen van mooie muziek. In 2004 kwam Sean zijn debuutalbum ‘Long Time Coming’ uit, dit zette de Sean Webster Band voor het eerst in de publieke belangstelling. Het album laat Seans schroeiende gitaarspel horen beïnvloed door Albert Collins, Eric Clapton, Mark Nobeler, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Zijn rijke, doorleefde vocalen doen denken aan Joe Cocker, Bryan Adams en Jonny Lang. Sean’s tweede cd, getiteld ‘If Only’, verlegde de grenzen van de blues en prikkelde een breder publiek. Sindsdien heeft Sean gespeeld in de VS en Europa, live opgetreden voor BBC Radio 2 Paul Jones’ show, opgetreden op Fox TV nationaal in de VS en nog twee albums en een single uitgegeven.

SWB by Nineke Loedeman (2)

SWB by Nineke Loedeman

De line-up van de band is als volgt:
Op drums Joel Purkess. Hij geeft Seans muziek een frisse en dynamische groove. Op gitaar, Ash Wilson, een van de beste gitaristen in Europa, waardoor de band voor het eerst een tweede gitarist heeft en hij vult Sean perfect aan. Ten slotte op bas, Greg Smith. Greg heeft jarenlang gestudeerd aan het prestigieuze BassTech en gebruikt zijn kundigheid om het muzikale geheel bij elkaar te houden. En dus nu als zeer speciale gast, meestergitarist Jon Amor! Velen zullen Jon Amor kennen van The Hoax, de fameuze bluesrockband die in de jaren ’90 van de vorige eeuw furore maakte in Groot Brittannië en ver daar buiten.

Woensdag 10 augustus – Muziekcafe, Helmond
Donderdag 11 augustus – NiX Bluesnight, Enschede


Ook te lezen op Blues Magazine ...