Bluesmoose Radio Live opnames Allman-brothers keyboard legende Bruce Katz met Giles Robson 15 november 2021

Bluesmoose Radio Live opnames Allman-brothers keyboard legende Bruce Katz met Giles Robson 15 november 2021

Blues Moose Live
Bruce Katz Band & Giles Robson

Maandag 15 november 2021
Cafe zaal de Comm
Ingang pompweg 2b,
Groesbeek

Bluesmoose radio ontvangt op maandagavond 15 november 2021 Bruce Katz keyboard legende van o.a. Allman Brothers, Gregg Allman.

Bruce Katz is een legendarische toetsenist (Hammond B3 en piano) die inmiddels 10 cd’s als leider uitgebracht heeft en is verschenen op bijna 70 andere cd’s met John Hammond, Delbert McClinton, Ronnie Earl, Butch Trucks, Duke Robillard, Little Milton, Joe Louis Walker, David “Fathead” Newman, en vele, vele anderen. Hij heeft ook een sterke muzikale band gehad met de Allman Brothers Band, Hij is lid geweest van de band van Gregg Allman voor zes jaar (2007-2013), Jaimoe’s Jassz Band (2010-2015), Freighttrain van Butch Trucks Band (2015-2017) en Les Brers. Bruce Katz toerde jaren lang met de legendarisch Allman Brothers band.

Hij is zeven keer genomineerd voor BMA (2008, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020, 2021) voor de “Pinetop Perkins-pianist van het jaar” award, wat het equivalent is van de “Blues Grammy’s”. Hij was ook genomineerd door Living Blues Magazine voor de prijs “Outstanding Musician (Keyboard)” in 2015 en 2019. Hij won de BMA 2019 voor “Best Acoustic Album” voor “Journeys to the Heart of the Blues”, opgenomen met Joe Louis Walker en Giles Robson en werd genomineerd voor de “Acoustic Album” award voor “Solo Ride”, zijn solo piano CD. Zijn meest recente albums zijn onder meer “Get Your Groove!” (Amerikaans Showplace Music, 2018) en zijn veelgeprezen solo-piano-cd, “Solo Ride” (American Showplace) in Augustus 2019.

The Bruce Katz Band is een originele, zeer opwindende groep van muzikanten die Blues, “soul-jazz” en New Orleans geïnspireerde rootsmuziek. Gevestigd in Woodstock, NY,Bruce Katz zijn plek in het universum is er een waar blues en de vele aspecten van Americana-muziek komen samen in een eigen stijl van originele muziek. De band heeft een handelsmerk geluid, waarbij het B3-orgel en de gitaar worden vermengd met unieke en inventieve manieren.

De Bruce Katz Band is: Bruce Katz – Hammond B3 orgel en piano, Aaron Lieberman – gitaar/zang Ray Hangen – drums
featuring Giles Robson.

Ze worden deze avond extra terzijde gestaan door Giles Robson. Voor bluesmoose liefhebbers geen onbekende. Giles Robson, winnaar van de Memphis Blues Music Award, is de eerste en enige Britse of Europese bluesartiest die op Chicago’s legendarische Alligator Records verschijnt, het meest bekende en langlopende actieve blueslabel ter wereld.

Een uniek en wereldtalent. In 2019 namen ze samen een Album op “Don’t give up on the Blues” in New Jersey. Het album kreeg ongelooflijke goede kritieke en veel Airplay. Nu zijn ze voor het eerste samen in Nederland in deze samenstelling. Mis het niet!

 

Zoals gewoonlijk worden er bij Bluesmoose opnames gemaakt voor hun radioprogramma en YouTube kanaal. Het Bluesmoose YouTube kanaal heeft 28.000 abonnees en scoorde meer dan 14 miljoen hits. Het radioprogramma wordt o.a. uitgezonden bij omroep berg en Dal en GL8 en is wereldwijd een van de werelds best beluisterde blues podcasts o.a. via ITunes, google Play en Amazon Music en vele ander platvormen.

Tickets te reserveren op http://www.bluesmoose.nl, of via directe link

De geldende corona maatregelen zullen van toepassing zijn. Dus momenteel is dat een QR check.


Ook op Blues Magazine ...