De Rickey Medlocke Band brengt nieuwe single ‘Never Run Out Of Road’ uit, ter ondersteuning van de Missing and Murdered Indigenous Women (MMIW)-beweging.

 
De tekst heeft betrekking op Rickey’s verleden en voortdurende toerleven. “Never Run Out Of Road…’til the Good Lord Leads Me Home” bevat Rickey’s kenmerkende slide-gitaar, dubbele leads en zang en alle ingrediënten voor fijne Southern rock.

Rickey Medlocke, oprichter en huidig ​​lid van Lynyrd Skynyrd was de frontman van de inheemse rockband Blackfoot, en brengt deze nieuwe single “Never Run Out Of Road” uit op het legendarische platenlabel Rock the Cause Records, om helpen bij het verstrekken van financiering, bewustzijn en middelen in de strijd tegen vermiste en vermoorde inheemse vrouwen (MMIW). De MMIW movement MIW staat voor Missing and Murdered Indigenous Women.

Een deel van de opbrengst van downloads en streams van “Never Run Out Of Road” worden doorgestuurd naar het National Indigenous Women’s Resource Center (NIWRC), een organisatie die zich inzet om de handel in Indiaanse vrouwen te beëindigen en komt ook ten goede aan andere op ‘Seeing Red’ gebaseerde doelen, en het International Wolf Center, nader te bepalen door Rickey Medlocke.

“Ik wil iets teruggeven aan mijn inheemse gemeenschap via ‘Never Run Out Of Road’, en ik wil anderen informeren over de MMIW-crisis en mensen in staat stellen om mee te doen”, zegt Rickey Medlocke, die meeschreef aan de single omdat hij van Indiaanse afkomst is. Rickey Medlocke werd in 2008 opgenomen in de Native American Music Hall of Fame.

Credits:
Written & Produced by Rickey Medlocke/Mark Woerpel
Rickey Medlocke – Lead Vocal, Lead & Rhythm Guitars (Lynyrd Skynyrd/Blackfoot)
Mark Woerpel – Back Vocal, Lead & Rhythm Guitars, Piano, Organ & Synth (Blackfoot/WarpDrive/Them Pesky Kids)
Peter Keys – Rhodes Piano (Lynyrd Skynyrd)
Robert Kearns – Bass (Sheryl Crow)
Nick Campbell – Drums
Brian Reidinger – Drums
Stacy Michelle – Back Vocals (Lynyrd Skynyrd/Kid Rock)
Mark Westlund – Back Vocals (Them Pesky Kids)
Johnny Keyte – Back Vocals (Them Pesky Kids)


Ook op Blues Magazine ...