FIETSEN IN ZEELAND BLUES - PEETMAN

 
Op vrijdag 13 januari brengt de Zeeuwse muzikant Peetman een nieuwe single uit met de titel: Fietsen in Zeeland Blues. Inspiratie voor dit nummer vond de muzikant in zijn eigen project Blues in Zeeland. De single is nu te vinden op YouTube en zeer binnenkort op streamingdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music.

Wie gaat fietsen in Zeeland krijgt altijd, in meer of mindere mate, te maken met de wind. Het gebeurde ook Peetman toen hij voor zijn project Blues in Zeeland buitenlocaties bezocht om akoestische blues te spelen. ‘Ik bezocht al m’n Walcherse locaties op de fiets, dat was dan óf leunen op het windje mee óf stevig trappen tegen de wind in. Ook de opnames die ik maakte worden op sommige punten overstemd door de wind. Je ontkomt er niet aan in dit platte landschap. Ik vind het mooi, het hoort bij Zeeland’, aldus Peetman. Al fietsende en spelende kwam hij op de tekst en later op de muziek voor Fietsen in Zeeland Blues.

Het geluid van de single staat haaks op de akoestische weg die Peetman is ingeslagen. Toch ziet Peetman zelf wel overeenkomsten. Hij zegt hier zelf over: ‘Blues is een muzieksoort die zich heeft geëvolueerd van solo en akoestische acts tot bands met elektrische gitaren. Voor mij is de blues is de blues, of het nu versterkt of onversterkt is. Bij deze tekst vond ik een blazende buizenversterker beter passen dan een akoestische slide gitaar’.

Wie toch benieuwd is hoe dit nummer onversterkt klinkt, moet zaterdag 14 januari tussen 16.00 en 18.00 uur naar de Ketchupfabriek in Graauw komen. Peter geeft daar een kleinschalig akoestische blues optreden. De toegang is gratis, maar vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Je kunt dit doen op: www.deketchupfabriek.nl


Ook op Blues Magazine ...