Foto Listen to: Krissy Matthews ft. Kim Jennett - Queen

Op 10 mei verschijnt de gloednieuwe release “Krissy Matthews & Friends”, wat, na “Pizza Man Blues” zijn tweede album is dat wordt uitgebracht bij Ruf Records. De eerste single “QUEEN”, met daarop de kleine krachtpatser uit Manchester (VK) Kim Jennett, is een absolute rockbanger!

Queen

“Krissy Matthews & Friends”, is een monsteralbum dat de who’s who van de moderne blues- en rockscene verenigt en het kostte Krissy een jaar om te produceren! Zijn vrienden op het album zijn onder meer rapmetalgiganten Clawfinger, de god van het hellevuur Arthur Brown, de stem Chris Farlowe, de Duitse soulkoningin Inga Rumpf, de legendarische singer-songwriter Stoppok, de iconische Hamburg Blues Band, topdrummers Dennis Chambers & Curt Cress, Blueszanger Big Daddy Wilson, gitaarhelden Clem Clempson, Siggi Schwarz, Kai Strauss, Miller Anderson, Eric Steckel, Keith Matthews & Danny Bryant, de prachtige stemmen van Erja Lyytinen, Alice Armstrong, Layla Zoe, Vanja Sky, Heidi Solheim, Kim Jennett, Marlia Rae, Dani Wilde, Whitney Shay & Cherry Lee Mewis, mondharmonica Will Wilde, Jimmy Z & Giles Robson en nog veel meer getalenteerde muzikanten!

Het album bevat 24 nummers en duurt bijna 3 uur met een mix van Krissy’s originele materiaal en zijn favoriete covers. “Het heeft lang geduurd en het is me gelukt om het voor elkaar te krijgen. Ik begon in november 2022 met de pre-productie en ging in januari 2023 de studio in om met het “meat and potatoes process” te beginnen. Ik wilde al mijn favoriete muzikanten erbij krijgen samen die ik onderweg in mijn carrière ben tegengekomen. Ze zijn hier zeker niet allemaal, maar een flink deel wel! Ik wilde niet dat dit een album “Fit to a box” was, dus er zijn veel verschillende genres, van metal tot blues en jazz tot rock’n’roll. Maar uiteindelijk is het een plaat van Krissy Matthews.’

Overal waar Krissy Matthews komt, laat hij de menigte met ontzag achter. Zijn eerlijke, dynamische en explosieve show laat rimpelingen achter in elke zaal. Niemand klinkt als Krissy, dat in de wereld van vandaag steeds moeilijker te identificeren is met je eigen geluid. Krissy deelde op 12-jarige leeftijd het podium met de Godfather van de Britse blues John Mayall, kreeg op 15-jarige leeftijd carrière-advies van BB King en is de laatste muzikant die samen met wijlen grote Jeff Healey in Groot-Brittannië op het podium staat. Krissy Matthews heeft duizenden shows gegeven in de VS, China en Europa, waarbij hij het podium deelde met artiesten als Toto, Graveyard, Joe Bonamassa, Gregg Allmann, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart en Joe Satriani.


Ook op Blues Magazine ...