Harlem Lake - Fooled Again (Demo Version) - Official Video

 
Een gewaagde zet: op 26 mei brengt Harlem Lake de demoversie uit van Fooled Again, een ongepolijst upbeat americana nummer dat deel zal uitmaken van hun 2e studioalbum. Maar in plaats van de studioversie uit te brengen, kiest de band voor een andere aanpak en brengt de eerste opname van het nummer ooit uit.

Op het eerste gezicht lijkt dit nummer, met de vrolijke groove en catchy refrein, een vrolijk zomers lied. Fooled Again is gebouwd op een aanstekelijke gitaar/bas riff die je meteen laat meetikken en dansen op een zomers festival. Er ligt echter meer onder de oppervlakte, aangezien de muziek je letterlijk voor de gek houdt zodra we in de betekenis van het nummer duiken. Dit thema van misleiding komt keer op keer terug in de muziek van de band. Hun album heet dan ook ‘A Fool’s Paradise’. Harlem Lake begon haar carrière in 2021 (na 3 jaar Dave Warmerdam Band achter zich te laten) met 2 singles en hun debuutalbum, ‘A Fool’s Paradise vol.1, dat nog steeds positieve recensies ontvangt. De toevoeging van ‘Vol. 1′ voorspelde een 2e studio album.

Harlem Lake had echter andere plannen en lichtte hun grootste kracht uit: live optreden. Na het winnen van de European Blues Challenge in ’22 en daaropvolgend een tournee door Europa, voegde de band ‘Volition Live’, een 13 nummer tellend live album met blazers en achtergrondzangers, toe aan hun discografie.

Met deze speciale release van Fooled Again biedt Harlem Lake een kijkje in de keuken. “We laten graag ons proces zien, in plaats van alleen een afgewerkt product en deze opname bleek zo rauw te zijn. Het is niet perfect, maar wel eerlijk.” De release op 26 mei kondigt meteen Harlem Lake ’s festivalzomer aan. Diezelfde dag spelen ze op Blues Peer in België, gevolgd door een optreden in Zevenaar en bij Rock Passions Maastricht. Andere festivals die de americana rockband verwelkomen
zijn Bospop in Weert en Big Rivers in Dordrecht.

Noot van de redactie:
Harlem lake zet met Fooled Again de positieve vibe die ontstond na hun succes bij de Europese blues awards en hun spetterende live album voort in deze vette nieuwe track. Janne Timmer is een top zangeres en als dit het voorproefje is, kan ik niet wachten op hun nieuwe album

Credits:
Original song by Harlem Lake, lyrics by Janne Timmer
Janne Timmer : Vocals
Dave Warmerdam : Organ, Rhodes, Backing Vocals
Sonny Ray Van den Berg : Guitar
Benjamin Torbijn : Drums
Kjelt Ostendorf : Bass, Backing Vocals
Artwork by Abi Salvesen


Ook op Blues Magazine ...