David Eugene Edwards heeft zijn allereerste soloalbum onder zijn eigen naam aangekondigd, hij deelt de eerste single en video “Lionisis” van het dit soloalbum Hyacinth. Release datum 29 september 2023

David Eugene Edwards is altijd groter geweest dan het leven. Zijn tijdloze stijl en krachtige iconoclastische aanwezigheid laten hem op de een of andere manier een man lijken die ons te boven gaat.

Zijn muziek met innovatieve heavy dreunende folkband Wovenhand, en daarvoor de angstaanjagende heropleving van een hoog eenzaam geluid, antieke Americana van 16 Horse power, blies een bijna apocalyptisch gevoel van urgentie en ontroering in muzikale archetypen die in de laatste 20e eeuw lang waren verlaten. Iedereen die hem live heeft zien optreden, zal getuigen van zijn boeiende intensiteit terwijl hij zingt en meeslepende, duistere woede en schoonheid uit zijn instrument haalt.

Nu, op zijn allereerste soloalbum onder zijn eigen naam, levert Edwards een uniek eigen geluid, met een kwetsbaarheid en introspectie die nog nooit van hem zijn gehoord. Hyacinth haalt de heavy rock van zijn recente werk met Wovenhand weg en zet de stem van de man en spaarzame instrumentatie centraal. Er is een sombere schoonheid en wereldvermoeide toon in deze nummers. Het album zou kunnen worden beschouwd als een lichte terugkeer naar de meer melodieuze geluiden van 16 Horsepower’s Secret South (2000) en het eerste, titelloze Wovenhand-album (2002). Maar er is hier meer aan de hand: een ritmische, pulserende onderstroom die doet denken aan de tapeloops en rudimentaire ritmes van industriële postpunk uit de jaren 80 en 808 Drill Style-beats. Het algehele effect is vaak alsof we de klok onze eigen sterfelijkheid horen wegtikken.

Tour dates Nederland Belgie:
Sept 30 De Roma – Antwerp BE
Oct 09 De Spot – Middelburg NL
Oct 10 Tolhuistuin – Amsterdam NL

Socials:
Website: https://wovenhandband.com/home
Instagram: https://www.instagram.com/davideugeneedwards/


Ook op Blues Magazine ...