Dave Mason & Joe Bonamassa – “Dear Mr. Fantasy” Official Music Video

 
Dave Mason brengt met blues-rock superster Joe Bonamassa in een nieuwe release van de tijdloze Traffic hit “Dear Mr. Fantasy”. De nieuwe single verenigt rockerfgoed met gitaarvirtuositeit en combineert Masons klassieke geluid met Bonamassa’s dynamische flair

“Dear Mr. Fantasy” is een hoeksteen geweest in Dave Masons livesets, een bewijs van de blijvende briljantheid ervan en zijn persoonlijke band met het nummer. “’Fantasy’ is een favoriet nummer van mij sinds de release in 1967”, vertelde Mason. “Ik heb het jarenlang live gespeeld in een aantal verschillende arrangementen. Zoals ik vaak heb gezegd, er zijn geen oude nummers, alleen goede nummers, en ‘Dear Mr. Fantasy’ is naar mijn mening een van de beste nummers. voorbeelden in de buurt.”

In een opwindende wending voor fans heeft Mason de krachten gebundeld met Joe Bonamassa, wiens gitaarbeheersing en vocale bekwaamheid goed passen bij de complexiteit en diepgang van het iconische nummer. Het enthousiasme van Mason over de samenwerking is voelbaar: “Om de kans te krijgen om een ​​van de hedendaagse grote gitaristen, Joe Bonamassa, op te nemen, is voor mij net zo opwindend als spelen met Jimi Hendrix. Hij is de eerste persoon die ik hierbij wilde betrekken.” nieuwe versie van ‘Fantasie.'”

Over Dave Mason
Zowel fans als critici prijzen Rock & Roll Hall Famer Dave Mason als een van de meest getalenteerde songwriters en gitaristen ter wereld – en daarom geeft hij nog steeds meer dan 100 shows per jaar voor een uitverkocht publiek. Vooral bekend om zijn soulvolle stem en onovertroffen gitaarspel, richtte Dave op 15-jarige leeftijd twee bands op: The Deep Feeling en The Hellions. Op 18-jarige leeftijd vormde de inwoner van Worcester, Engeland, samen met Steve Winwood, Jim Capaldi en Chris Wood de legendarische band Traffic. Op 19-jarige leeftijd schreef Mason het nummer ‘Feelin’ Alright’. Het rocklied, eerst opgenomen door Traffic en vervolgens gecoverd door tientallen andere artiesten (waaronder Joe Cocker), versterkte de erfenis van zowel Dave als Traffic en had een diepgaande invloed op de rockmuziek die vandaag de dag nog steeds voortduurt.

Website: www.davemasonmusic.com

Foto Listen to: Dave Mason and Joe Bonamassa bring Traffic's "Dear Mr. Fantasy" back to life.


Ook op Blues Magazine ...