Dumpster Diving (feat. Trey Dunnahoo)

Andy Johnson brengt met zijn nieuwe single Dumpster Diving een nummer uit dat ook steeds meer in Nederland opgeld doet. Met de statiegeld hype op de flesjes en blikjes zie je steeds meet mensen de vuilnisbakken in duiken. Je zou denken dat Andy Johnson in Nederland woont.

Niets is minder waar, Andy Johnson was de helft van het duo Royal Johnson, dat twee prachtige albums uit bracht maar door de vroegtijdige dood van Chance Royal maar een kort bestaan kende. Andy Johnson ging na een lange rouw periode verder als singer song writer en de afgelopen jaren heeft hij twee volledige albums uitgebracht, uit 2021 en Roofdog uit 2023. Daarnaast maakt deelt uit van The Allman Brothers tribute The Restless Natives.

“Dumpster Divin” is Johnson’s eerste songwriting-samenwerking met oude bandgenoot en multi-instrumentalist Trey Dunnahoo en Jody Hightower verzorgt de percussie. De twee, Andy en Trey, treden al jaren op in uiteenlopende bezettingen, zowel als duo als in meerdere groepssituaties. Het nummer werd geproduceerd door de zuidelijke muzieklegende Paul Hornsby in zijn Muscadine Studio in Macon, Georgia, en gemixt door Zach Berry.

Socials:
Facebook: facebook.com/andyjohnsongeorgiamusic
Instagram: instagram.com/andyjohnsongamusic
Youtube: https://www.youtube.com/@andyjohnson8339/featured


Ook op Blues Magazine ...