ALASTAIR GREENE If You Be My Baby (Tribute to Peter Green)

 

Bluesrocker Alastair Greene brengt een eerbetoon aan de overleden Britse bluesgitaarlegende Peter Green met zijn cover van het Fleetwood Mac-nummer “If You Be My Baby”.

Ik had dit nummer oorspronkelijk opgenomen aan het einde van een sessie die ik met mijn band deed in de herfst van 2020 in Californië. We hadden wat extra tijd en dus wilde ik dit nummer gewoon voor het nageslacht vastleggen. Toen ik maanden later terugkwam om ernaar te luisteren, besefte ik dat het met een beetje tweaken en wat toevoegingen van hoorns en piano echt een geïnspireerd eerbetoon aan een van mijn favoriete gitaristen zou kunnen zijn”, aldus Alastair

Alistair Greene was al een ruime tijd bekend met Peter Green, maar werd pas begin jaren 2000 fan. Hij speelde in 2001 in de band van Aynsley Dunbar. In die periode speelde ze het nummer genaamd ‘Another Kind of Love’ van John Mayall’s Bluesbreakers. Aynsley Dunbar speelde ook op John Mayall’s “A Hard Road”-plaat met daarop Peter Green, die toen net Eric Clapton had vervangen in de legendarische band.

Dat was echt mijn eerste kennismaking met Peters gitaarspel, hoewel ik zijn naam al jaren had horen rondslingeren. Ik kocht “A Hard Road” en werd er verliefd op. Hoe graag ik ook hou van het klassieke ‘Beano’-album met Eric Clapton, ik geef in veel opzichten de voorkeur aan ‘A Hard Road’ vanwege Peters geïnspireerde spel en de songselectie”. legt Alastair uit. Kort daarna groef Alastair alle vroege Fleetwood Mac-opnames op, en Peter werd een van zijn grootste invloeden en helden.

Mensen die bekend zijn met het werk van Alastair als soloartiest zullen misschien verbaasd zijn over de traditionele neigingen in zijn benadering van “If You Be My Baby”.

Credits:
Alastair Greene – guitar and vocals
Austin Beede – drums
Jimmy Carpenter – saxophone
Lisa Mann – bass
Red Young – Piano

Produced by Alastair Greene
Recorded, mixed, and mastered by Sean McCue at Coyote Road Studios

Video by Erik Nielsen / Supposable Productions
Recording studio video footage Nina McCue

Socials:
website: https://agsongs.com/home
Facebook: https://www.facebook.com/AlastairGreeneOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/alastairgreene/
Youtube: https://www.youtube.com/@agbluesband


Ook op Blues Magazine ...