Bert Vossen

Op 29 april is het altijd tradiotioneel ‘lintjes dag’. Voor bluesminnend Nederland is Bert Vossen deze dag in het zonnetje gezet en koninklijk onderscheiden!

Bert Vossen
Al 25 jaar trekken bluesliefhebbers in het eerste weekend van mei massaal naar Ospeldijk waar zich in twee dagen het grootste internationale bluesfestival van Nederland afspeelt. Met hulp van een enorm aantal vrijwilligers weet de organisatie ieder jaar een goed georganiseerd festival neer te zetten dat zich kenmerkt door een bijzonder gemoedelijke sfeer.

In deze regio worden dan ook blues en de naam van Nederweertenaar Bert Vossen (55 jaar) vaak in één adem genoemd. Niet voor niets werd hij door insiders gezien als de peetvader van het Moulin Blues festival. Begin 1985 was hij hiervan namelijk initiatiefnemer en een van de oprichters. Vanaf de oprichting heeft hij zich ruim 24 jaar als bestuurslid, waarvan de eerste 10 jaar als voorzitter, van de Stichting Rythm and Blues Ospel enorm ingezet voor dit festival. De bezoekersaantallen liepen op van 800 in de beginjaren naar 6.000 de laatste jaren. Er waren zelfs enkele topjaren van 8.000 bezoekers.

Naast het Moulin Blues festival organiseert de stichting jaarlijks ook nog twee andere activiteiten: Blues Christmas in december en een omlijstende activiteit bij de presentatie van het programma in maart. Bert Vossen was in 2009 ook medeoprichter van Breezy Concerts. Het doel van de beide initiatiefnemers is hun gezamenlijke passie voor muziek ‘wereldkundig’ te gaan maken en leuke concerten te verzorgen met de betere muziek.

Bert Vossen


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.