Zaterdag 15 oktober aanstaande giert de blues weer door cultureel centrum De Lindenberg in Nijmegen. Met drie bands in de grote zaal denkt deze vierde editie van het festival wederom honderden muziekliefhebbers naar De Lindenberg te trekken.

Opvallend is de openingsact want die is weggelegd voor niemand minder dan Björn van der Doelen en zijn band. Björn is vooral bekend als ex-betaaldvoetbalspeler van onder andere N.E.C. en P.S.V. die zich een aantal jaren gelden vollediug heeft toegelegd op de muziek. In Nijmegen speelt en zingt Björn vooral Nederlandstalige blues.

DWDD

Hoofdact is de de Amerikaanse zanger en mondharmonicapeler Boo Boo Davis, inmiddels 73 jaar oud, maar still going strong. Met zijn Nederlandse begeleidingsband weet hij het publiek telkens helemaal gek te maken met zijn authentieke blues uit de Mississippidelta. Twee jaar geleden was Boo Boo Davis ook al op Lindenberg Blues, met veel succes. Zelfs zoveel dat hij drie dagen later zijn opwachting mocht maaken in De Wereld Draait Door.

Lindenberg Blues wordt afgesloten met een optreden van de Rotterdamse band Detonics die zich vooral toelegt op swingende en energieke 50-er jaren west-coast blues. Vanaf de eerste tonen van deze zesmans-band kan het publiek niet stilzitten. Ritmisch, verrassend en sfeervol kom je meteen in sferen van van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whiskey en Al Capone.

Voorverkoop

De voorverkoop van Lindenberg Blues is inmiddels van start gegaan; een ticket kost € 16,00 en is zowel bij de voorverkoopadressen als online verkrijgbaar. Wie van te voren lekker wil eten in De Lindenberg kan voor € 30,00 een kaartje kopen voor een heerlijk buffet inclusief toegang tot het festival. Deze kaarten zijn alleen via de website te bestellen en in De Lindenberg te koop.

Alle verdere informatie over programma, voorverkoopadressen en ticketing is te vinden op www.thebluesnijmegen.nl.

lindenberg blues nijmegen 2016

Lees ook :