Lightnin' Guy / Guy Verlinde

Aangezien zijn muziek en performances steeds persoonlijker worden, is het gebruik van de podiumnaam “Lightnin’ Guy” niet langer noodzakelijk. Lightnin’ Guy is dan ook 100% Guy verlinde. Vandaar dat we beslisten om resoluut te gaan voor Guy Verlinde. Gelukkig is vandaag een Amerikaanse bluesnaam niet langer een must om het als Europese blues artiest te maken. Als artiesten zoals: Thorbjørn Risager, Erja Lyytinen, Henrik Freischlader, Ana Popovic, … het kunnen maken binnen de Europese Blues scene met hun eigen naam, dan staat niets Guy Verlinde in de weg om dit ook te gaan doen met zijn eigen naam.

Overgangsjaar 2015: Lightnin’ Guy Verlinde

Om de fans, organisatoren en media aan de naamsverandering te laten wennen, gebruiken we 2015 als overgangsjaar. Zo zullen de reeds geboekte optredens worden aangekondigd als “Lightnin’ Guy Verlinde”. Maar nieuwe shows als ook de nieuwe cd, die wordt gereleased in mei, worden aangekondigd en uitgebracht onder “Guy Verlinde”.

High Intensity slide & harmonica

Naast de naamswijziging, verandert er verder niks. Een optreden van Guy Verlinde zal ook in 2015 nog steeds garant staan voor een energieke en eerlijke live performance, waar diepe intense momenten worden afgewisseld met een uitbundige blues party op de tonen van zijn slide gitaar en harmonica.

Meer info

Over “Guy Verlinde & The Mighty Gators” – “Guy Verlinde Plays Hound Dog Taylor” – “Guy verlinde One Man Band” – “Blues in Schools” – … kun je voortaan vinden op www.guyverlinde.com

Blues muziek gaat over de roots van het bestaan en de beslommeringen van iemands leven. En deze liggen bij Guy nu eenmaal niet verankerd in de modder van Clarksdale/Mississippi of op het tarmac van Chicago/Illinois, maar in Aartrijke/West-Vlaanderen. En dit geeft minstens evenveel inspiratie en the recht to sing the blues!


Ook op Blues Magazine ...