Lightnin’ Guy & The Mighty Gators
Cafe Wilhelmina, Eindhoven
24 januari 2010

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Tekst & Foto’s: Gerrit Harmsen

Bluesfeest in Café Wilhelmina

Lightin’ Guy & The Mighty Gators zetten optreden om in intiem bluesfeest.

Een koude en natte zondagmiddag dus een mooie reden om vanuit Utrecht naar De Wilhelmina in Eindhoven af te reizen en een concertje te pakken.
Tweemaal eerder zag ik deze band en zij lieten destijds een erg goede indruk achter.
Dit was wel tijdens een bluesfestival en in een andere bezetting dus we waren benieuwd hoe deze Mighty Gators het er af zouden brengen bij een zelfstandige gig. Helaas hadden slechts een kleine 60 muziekliefhebbers de moeite genomen om op te draven.

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Rond de klok van vijven stapt de band het podium op voor ongeveer 40 toeschouwers. De andere komen langzaam binnen druppelen tijdens de eerste paar nummers.
Frontman Guy Verlinden opent met een spontaan welkom en een grap over het aantal aanwezigen. Daarna start men net als op de live CD met de song Highway King.
Met de kraker ‘Going Down’ als 2de nummer is het publiek gelijk geboeid. Langzaam neemt hij de zaal steeds meer in zijn bezit. Bij een volgende kraker ‘Ain’t No Sunshine When She’ Gone’ begint het publiek voorzichtig mee te zingen en heeft de band de zaal definitief voor zich gewonnen. Met het eigen geschreven ‘Do That Boogie’ wordt een eerste set afgesloten en mogen de rokers de kou in.

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Set 2 start met ‘Wonderful Woman’ en zal na later blijkt het begin zijn van wat uit groeit tot een intiem bluesfeest. De setlist blijkt prima in elkaar te zitten om het publiek op sleeptouw te nemen. Als Guy vervolgens bij sommige nummers met bluesharp of gitaar midden tussen het publiek om een barkruk gaat staan neemt de feestvreugde alleen maar toe. Als Guy vervolgens zijn band naar voren vraagt om zittend op het podium enkele nummers te spelen kan deze middag voor de aanwezigen niet meer stuk. Al met al hebben we mogen genieten van ruim 2 en een half uur blues, funk, soul gespeeld door een band met passie en de blues in het lijf. Een aanrader voor elke bluesliefhebber!
Later zal er nog een interview met frontman Guy Verlinden te lezen zijn wat is afgenomen voor aanvang van de middag.

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Lightnin' Guy & The Mighty Gators

Website Lightin’ Guy & The Mighty Gators : www.lightninguy.com


Ook op Blues Magazine ...