Met twee belangrijke rootsfestivals in aantocht, Ramblin’ Roots op zaterdag 20 oktober in TivoliVredenburg, Utrecht en TakeRoot op zaterdag 3 november in De Oosterpoort, Groningen, bevat het nieuwe nummer van Heaven een flinke roots en americana.

Good old John Hiatt siert het omslag. De sympathieke Amerikaan – an all time favorite – gaat al een aantal generaties mee en zijn jongste album, The Eclipse Sessions, laat hem horen op de toppen van zijn kunnen. American Aquarium speelt op beide festivals, dus die mochten in het blad niet ontbreken. En John Moreland uiteraard ook niet, want hij is ons zo toegenegen dat hij voor fotograaf Han Ernest met het blad op de foto ging voor onze advertentiepagina.

Van Nederlandse bodem hebben we dit keer Judy Blank. In 2013 was ze de net niet de winnaar van Giel Beelen’s De Beste Singer-songwriter van Nederland. Ze werd tweede. In Nashville hervond ze zichzelf en verrast nu met de puike americanaplaat ‘Morning Sun’. (Lees hier de recensie op Blues Magazine)
Amber Arcades, het vehikel van de Utrechtse Annelotte de Graaf, is ons land ook al bijna ontgroeid. Zij nam haar nieuwe album European Heartbeat grotendeels op in Los Angeles en Richmond. In de rubriek It was xx years ago staat het eerste en meteen ook het beste americana-album – volgens velen dan toch – centraal: Music From Big Pink van The Band. Uit 1968.
O ja, Heaven heeft met ingang van dit nummer ook een nieuwe rubriek: Bertram Mourits over muziekboeken.

Als altijd staan er in het blad ook meer dan 100 albumrecensies en veel leuke columns. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem vóór 1 oktober 16.00 uur een abonnement! En profiteer van onze introductieaanbieding: het eerste jaar Heaven voor slechts €22,50 + cadeaus.