LESTER BUTLER FEATURING '13' - LIVE AT MOULIN BLUES 1998 (DVD)LESTER BUTLER FEATURING ’13’ – LIVE AT MOULIN BLUES 1998 – Onder die titel zijn voor het eerst in de geschiedenis concertbeelden van Lester Butler op DVD verschenen. Het betreft hier dus ook niet zomaar een concert, maar het laatste concert dat Lester ooit gaf.

Deze DVD is sinds vorige maand te bestellen via MoulinBlues.nl en binnenkort ook te verkrijgen via BluesDVD.nl

Op 2 mei 1998 was ‘Lester Butler featuring 13’ de afsluitende act van het Moulin Blues festival. Het was een intens optreden, dat resulteerde in een jamsessie met mensen als James Harman, Paul Size en Joe Louis Walker. Toen hij na 2 uur het podium afliep, kon niemand vermoeden dat het zijn laatste optreden ooit was geweest. Een week later, op 9 mei 1998, stierf Lester op tragische wijze.

Bij heel veel mensen heeft hij een onuitwisbare indruk achter gelaten, voor veel muzikanten was en is hij een voorbeeld en inspiratiebron.

Voor al deze mensen en als eerbetoon aan Lester presenteren we nu, exact 10 jaar later, deze concertregistratie op DVD, aangevuld met enkele prive-opnames én 3 tracks van het concert dat hij gaf met The Red Devils op Moulin Blues 1993!

Hoewel de opnames nooit gemaakt zijn met de bedoeling te worden uitgebracht, zijn de mensen van Moulin Blues terecht van mening dat ze met het uitbrengen van deze DVD op een respectvolle manier eer betonen aan Lester en zijn muziek. Ze hopen hiermee heel veel mensen een plezier te doen.

Tracklist:

– Night
– Down In New Orleans
– Automatic
– Devil Woman
– “Broken-Bass Boogie”
– I Wish You Would
– Leftovers/All About My Girl
– So Low Down
– Anytime Baby
– Pray For Me
– Taildragger
– Checkin’ Up On My Baby
– One Mo’ Peep
– Mr. Highway Man

Extra’s:

The Red Devils, Live at Moulin Blues 1993

– She’s Dangerous
– Blackwater Roll
– Goin’ To The Church

Photo Gallery


Ook op Blues Magazine ...