Foto Leif De Leeuw Band - Plays The Allman Brothers Band

Leif De Leeuw Band – Plays The Allman Brothers Band
Format : 2CD
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 4 oktober 2019

Leif de Leeuw band

De Leif de Leeuw band is geformeerd rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning, drummer Joram Bemelmans en bassist Boris Oud maken de band compleet.

De band speelt bluesrock met dampende riffs en snijdende twin-leads, overgoten met een vette seventies saus. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour en The Allman Brothers band. In april 2017 speelde de Leif de Leeuw band in Cultuurpodium De Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk. Voor de Leif de Leeuw Band een trigger om de nalatenschap van deze inspirerende Allman Brothers voort te laten bestaan in een zinderende show.

The Allman Brothers Band

Wie in de afgelopen jaren een show van de Leif de Leeuw Band heeft gezien weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als The Allman Brothers band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. “The Allman Brothers band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was, een jam te maken van een kwartier, die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

De laatste 3 maanden van 2018 heeft de Leif de Leeuw band getourd als ‘Leif de Leeuw band plays Allman Brothers Band’ Wat een succes, wat een plezier en wat een publiek! Veel mensen vroegen of deze show ook op cd of vinyl uitgebracht zou worden. In het begin was het antwoord ‘nee’, halverwege de tour ’misschien’ en aan het eind van de tour ‘JA!’ In juni 2019 doken de mannen voor de opname de Sound Vision Studio in Arnhem. Hier werd een fantastisch live-album met publiek opgenomen!

Vrijdag 4 oktober is de release op het International Blues Festival In Caseres – Spanje.


Tracklist:
01 – Come And Go Blues
02 – Stand Back
03 – Blue Sky
04 – Ain’t Wastin’ Time No More
05 – Jessica
06 – Ramblin’ Man
07 – Rockin’ Horse
08 – Melissa
09 – In Memory of Elizabeth Reed
10 – Southbound

Website: Leif De Leeuw Band

Foto Leif De Leeuw Band - Plays The Allman Brothers Band


Ook op Blues Magazine ...