LEIF DE LEEUW BAND – Live-Album ‘Live in Concert´

Foto Leif de Leeuw Band - Live in Concert

Na EP de Luxe (2014), Leelah (2016), Until Better Times (2017) presenteert de Leif de Leeuw band tijdens het Ribs & Blues festival in Raalte op 21 mei a.s. ’s middags om 15.00 uur op het hoofdpodium haar Live-Album ‘Live in Concert’. Het album is in januari 2018 opgenomen met producer Jasper Ras in Bibelot in Dordrecht. Special guests op dit Live-Album zijn: Rick Linzel – toetsen, Martin Verdonk (o.a. Santana) – percussie en Maaike Adegeest & Djoeke Boomsma – backingvocals.
De afgelopen jaren heeft de Leif de Leeuw band een flinke live reputatie opgebouwd en behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse muziekscène. De band speelde in clubs en op festivals in twaalf verschillende Europese landen, waaronder op het gerenommeerde Sziget festival in Hongarije.
Op dit Live-Album staat eigen materiaal van de afgelopen drie cd’s die de band heeft uitgebracht en een aantal favoriete uitvoeringen van covers zoals Little Wing van Jimi Hendrix en Whipping Post van The Allman Brothers band. ”En dat alles met een lekkere rauwe swingende live energie met smerige geïmproviseerde solo’s. Volgens mij zijn we erin geslaagd om een plaat te maken waarbij je het gevoel hebt dat je in de zaal staat. Als je je ogen dicht doet en de muziek flink hard zet is het een echte ervaring. We hebben de live-sound echt goed kunnen vangen”, aldus Leif.
De Leif de Leeuw band is geformeerd rondom de multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw.
Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt Leif dit bijzondere veelzijdige getalenteerde kwartet. Ondertitel bij de aankondiging voor het optreden op Rib & Blues: ‘Kwaliteit met een Hoofdletter’.

Website: Leif de Leeuw Band

Shows:
21 mei: Ribs & Blues, Raalte
26 mei: Berlijn in Power Blues Park / Die Kiste
02 juni: Blues in Zyfflich, Zyfflich (Germany)
30 juni: HSF Festival, Sint-Michielsgestel
14 juli: Big Rivers, Dordrecht


Ook op Blues Magazine ...