Left Lane Cruiser
DB’s Studio , Utrecht
19 november 2009

left lane cruiser 007

Door Gerrit Harmsen

In het kleine en donkere zaaltje van DB’s is naast de vele punk en garage muziek af en toe een bluesverwant optreden gepland. Deze keer was het de 2-mansformatie Left Lane Cruiser.
Je kan deze 2 Amerikanen plaatsen naast bijvoorbeeld ‘The Black Keys’ en ‘Gwyn Ashton’ zijn Two Mans Army. Left Lane Cruiser speelt Delta blues in een zeer ruige en agressieve uitvoering. Hierdoor kan het zomaar wezen dat de puristen het zullen verfoeien.
Het agressieve slidegitaar spel van Joe Evans in combinatie met het ruige drumwerk van Brenn Beck laten een power horen die indruk maakt. De schreeuwende zang van Joe past hier prima bij. Het doet echter ook een aantal mensen de zaal uitlopen. De mensen die blijven, voornamelijk de wat oudere, laten echter een enthousiasme horen alsof er voor een volle zaal gespeeld wordt. Naast eigen werk van het debuut album “Bring Yo Ass To The Table” komen er ook een aantal covers voorbij van o.a. R.L. Burnside, ZZ-top en een zeer ruige uitvoering van ‘Walking Blues’ van Robert Johnson. Na een uurtje is het al weer over. Degene die een CD willen aanschaffen constateren dat het nieuwe album alleen in EP is te krijgen.
Daarna komen ze de 2 Amerikanen aan de bar tegen om even wat te kletsen.

left lane cruiser 006

Myspace: www.myspace.com/leftlanecruiser

Het volgende bluesverwante optreden in DB’s te Utrecht is Nick Curran

[ex-Fabulous Thunderbirds] samen met de CC Jeromes Jetsetters en heeft plaats op 27 november 2009.


Ook op Blues Magazine ...