Larry Miller
5 juni 2011
Café Wilhelmina, Eindhoven

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Hans Giesen

Enkele maanden geleden schreef ik een recensie over Larry Miller zijn nieuwste aanwinst
Unfinished Business. De laatste woorden waren: ‘Indien er zich ook maar een kleine gelegenheid voordoet ben ik erbij’. Even later maakte Gerda van Eldik mij attent op het geplande optreden bij Café Wilhelmina te Eindhoven. Na een zware zaterdag Zoetermeer de volgende dag dus toch maar weer opstap.

Slechts een kwartier later als gepland schuifelt een slungel met lang haar met 2 andere gasten het podium op. Als bij de opener Mad Dog een kleine 60 mensen binnen zijn dan is het veel.
De energie die het Café in wordt gestort is echter van dien aard dat er, ondanks de drukkende atmosfeer die er binnen hangt, toch nog weer een 40 personen binnen komen. Larry mag dan toch in een best gezellige drukte zijn kunsten tonen. Er worden lekker veel songs van zijn laatste Cd gespeeld dus ik kan lekker mee swingen met de up-tempo songs en mee zweven op het mooie Cruel Old World. Een heerlijk slowblues.

Veel bekendheid heeft Larry in Europa echter nog niet en dat is gezien zijn performance eigenlijk verbazend wekkend. Samen met zijn rete strakke ritme sectie Simon Baker

[drums] en Derek White[bass] worden allen aanwezigen door het drietal plat gewalst. Als tijdens As Blue As It Gets [I am A Bluesman] er via enkele grote helden een heerlijke jam over ons heen komt heeft Larry Café Wilhelmina definitief voor zich gewonnen. De energie die zij het zaaltje in doen komen krijgen zij van alle kanten weer terug. In de pauze vraag in de eigenaar wat hij er eigenlijk van vindt en die heeft nu al plannen om de band vast te leggen voor het Blues Plein 2012.

Na de pauze gaat Larry gewoon door met ‘zijn’ ding, spelen, plezier hebben en zijn publiek vermaken. Na een dikke 2 uur hebben we de eerste toegift al op zitten. Hier wordt echter geen genoegen mee genomen. Larry, Simon en Derek zullen toch nog 1 keer het podium op moeten voor zij hun welverdiende douche kunnen nemen. Tja, en dan……het is echt mijn weekend. Well, did you ever, well did youuu eeever, well did you ever wake up with…..

Het is Larry Miller zijn eerste oversteek naar het vaste land voor Europa, schrijf de naam maar eens op! Het zal beslist niet zijn laatste zijn geweest.

Website artiest: www.larrymiller.co.uk


Ook op Blues Magazine ...