Krissy Matthews – “Allen In Reverse”
Label: Mammi Productions / Bertus
Formaat: CD
Datum release: oktober 2009

Te bestellen bij CosMox.nl

Krissy Matthews Allen In Reverse

Bluesboy Krissy Matthews was 16 toen hij z’n derde album “Allen In Reverse” opnam. Op jonge leeftijd deelde hij al podia met genre grootheden als John Mayall, Jeff Healy, Walter Trout en recentelijk nog met Joe Bonamassa tijdens de introductie van een nieuwe Marshall versterker.

Voor de liefhebbers van talent. Hier is er eentje!! Krissy Matthews slechts 17 jaartjes jong…
Met een Engelse vader en Noorse moeder geboren in Noorwegen om op 14 jarige leeftijd bij terugkomst in Engeland zij eerste band te beginnen. In een paar jaar tijd heeft deze jongenman zich ontwikkeld tot een heus talent en heeft inmiddels festival optredens gedeeld met Walter Trout en Jeff Healey. Bij zijn eerste Europese tour mocht hij als supportact de planken opwarmen voor Robben Ford. Ook mocht hij meedoen met John Mayall en z’n Bluesbreakers op het Notodden Blues Festival in Noorwegen. Het album “Allen In Reverse” is al zijn derde release in zijn nog jonge jaren. De eerste Cd’s vonden gretig aftrek in Scandinavië en deze schijf moet zorg dragen voor een doorbraak in de rest van Europa. Hoewel hij tijdens optredens ondersteunt wordt door Keith Matthews

[bass] en Chris Sharley[drums] krijgt hij op dit album ook medewerking van Holly Petrie en Mike Smith. Beide zijn een sterke aanvulling op de geschreven nummers. Zowel Holly Petrie[zang] als Mike Smith[toestsen] zijn als de slagroom op een toch al heerlijke taart. Het album kenmerkt zich door een sterke afwisseling. Blues, country, vleugjes jazz, funk, 60’s rock & Roll, dit alles is terug te horen op deze prima schijf. Indien iemand van 17 jaar een album als deze weet los te laten op de blues wereld zullen de verwachtingen alleen maar toenemen. Zelfs de zang kan er prima mee door voor iemand van zijn leeftijd. Wat meer ‘Jack Daniels’ zal de kwaliteit echter wel ten goede komen.
Hoogtepunt is “The Soul Will Never Die” met Holly Petrie als backing vocals, mooi!!
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01] Allen In Reverse
02] When Times Where Hard
03] Iceman
04] What More Could You Want[part2] 05] Last Young Love
06] Lonely On The Road
07] What More Could You Want[part1] 08] Girl Of Yesterday
09] Stone Cold Pizza
10] The Soul Will Never Die
11] Hug You Squeeze You
12] World

Krissy Matthews – Guitars, Vocals, Harmonica
Keith Matthews – Bass Guitar
Chris Sharley – Drums, Percussion, Backing Vocals
Mike Smith – Keyboards
Holly Petrie – Backing Vocals

Website: www.krissymatthews.com
Myspace: www.myspace.com/krissymatthews


Ook op Blues Magazine ...