Knight of the Guitar | Tour van 5 Nederlandse Topgitaristen in December

Knight of the Guitar – Tour van 5 Nederlandse topgitaristen in december

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’. Of vrij vertaald ridders ‘te gitaar.’ Deze vijf Hollandse meesters zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens hun gezamenlijke tour ook zeker gaan gebeuren. Het vijftal zal op het podium door Akkermans vaste band worden ondersteund. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag ( 24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn. Op 20 december trappen de gitaristen af in Austerlitz. Hun korte maar intensieve tour beëindigen ze op 30 december in de Oosterpoort.

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte deel uit van de oprichting van Benjamin Hermans New Cool Collective, maar heeft ook zijn eigen band The Ploctones.

Leendert Haaksma is vooral bekend als vast bandlid van rockheldin Anouk. De veelzijdige Haaksma speelt ook in Ronald Molendijks band Soulvation (house, pop en jazz), en is als studiomuzikant te horen op albums van onder anderen van Van Velzen en Postman.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

TOURSCHEMA :
20/12 Austerlitz / Beauforthuis
21/12 Utrecht / Tivoli Vredenburg
22/12 Purmerend / P3
23/12 Zoetermeer / De Boerderij
24/12 Drachten / Iduna
28/12 Nijmegen / Doornroosje
29/12 Amsterdam / Melkweg
30/12 Groningen / Oosterpoort

13 november 2017|Categories: Concert, Tour & Festival Nieuws|Tags: |7 Comments

7 Comments

 1. ruud 14 november 2017 om 00:02 - Antwoorden

  Ik dacht dat eelco gelling ook mee deed, in ieder geval in doornroosje. Verkeerd gedacht dus?

 2. Theo Staal 14 november 2017 om 10:06 - Antwoorden

  Waarom géén Erwin Java? De beste bluesgitarist van Nederland.

  • car;a 22 november 2017 om 10:29 - Antwoorden

   Erwin Java hoort er voor mij zeker ook bij en natuurlijk Julian Sas !!! zijn voor wat mij betreft de paradepaardjes voor de Nederlandse Blues !!!!!

 3. Gerrit 15 november 2017 om 15:19 - Antwoorden

  En wat te denken van Sjors Nederlof, maar we moeten de keuzes van Jan respecteren?

 4. Arnold 15 november 2017 om 23:06 - Antwoorden

  Misschien bezet

 5. Arie Drentje 16 november 2017 om 02:51 - Antwoorden

  Komt er ook een tweede tour met o.a. Eelco Gelling, Adje Vandenberg, Julian Sas?

 6. Bram Bousche 16 november 2017 om 16:33 - Antwoorden

  Ik mis Julian Sas en Erwin Java……

We horen graag je mening! Voeg reactie toe