Klomppop
33e editie
Donderdag 9 mei 2013
Sportpark De Fazant – Ovezande

Line-up reeds bevestigd:
Douwe Bob
Jo Harman
Milkbar
Tenement Kids

Online voorverkoop early bird tickets start 21 december via www.klomppop.nl
Slechts 200 beschikbaar voor 15 euro p. st.

klomppop 2013

Pakweg de laatste tien jaar kwam je Klomppop niet zo goedkoop binnen als nu met de “Early Bird”-actie. Vrijdag 21 december start de online voorverkoop van 200 kaarten voor slechts 15 euro per stuk. De Klomp Festivals maakt tegelijkertijd bekend dat je voor dat geld in ieder geval singersongwriter Douwe Bob en de Britse blues en soul sensatie Jo Harman gaat zien. Ook Milkbar en Tenement Kids komen naar Ovezande. Dat zijn pas de eerste vier van in totaal zestien bandnamen die het affiche gaan sieren. Klomppop is toe aan de 33e editie en is inmiddels niet meer weg te denken van het sportpark De Fazant in Ovezande. De goedkopere kaarten zijn enkel als e-ticket te bestellen via www.klomppop.nl

Douwe Bob
Bekend als winnaar van het TV-programma “De Beste Singersongwriter Van Nederland” en de opvolgende hit “Multicoloured Faces”. Met een begeleidingsband die het eerder prima deed bij Tim Knol verkoopt hij binnen enkele dagen zijn complete clubtour uit en dat zelfs zonder album. Dat debuut van de jonge zanger komt pas uit rond Klomppop in mei 2013.

Jo Harman
De mensen die eerder Dana Fuchs en Joe Bonamassa groot zagen worden zijn er stellig van overtuigd dat de Britse Jo Harman minstens hetzelfde voorland heeft. Het regent voorprogramma’s in de grotere zalen van Nederland (HMH, Paradiso, Oosterpoort) en het gaat niet lang duren voordat ze zelf een headliner is. Ze gaat van kleine liedjes naar groteske powerballads. Dit wordt een optreden waarvan je later gaat zeggen dat je er nog bij was op Klomppop.

Milkbar
Dankzij hun hitje “Accidents” kregen ze het stempel “3FM Serious Talent”. Dat merk is enigszins aan inflatie onderhevig. Deze naam bleef bij opmerkelijk veel luisteraars wel hangen en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de catchy popsongs van de band. Tuurlijk kom je dit meeslepende geluid vaker tegen in de business maar dat wil niet zeggen dat het niet heel erg lekker is om live mee te brullen op een festival.

Tenement Kids
Zelf hadden ze AC/DC voor ogen maar wij hoorden in “All Night Train”, het openingsnummer op hun tweede album, vooral veel Springsteen en Gaslight Anthem. Ze laten rock, punk, blues en southern rock samenvloeien en OOR noemt het dan on-Nederlands goed.

Tenement Kids