Kirk Fletcher - MyTurn (CD)

KIRK FLETCHER
My Turn
CD | label: Electogroove Records | release datum: maart 2010

Door Frank van Engelen

Het heeft een tijdje geduurd, maar hij is er weer, de man die op de vele albums gewoon als sessie muzikant zij bijdrages levert. Hij heeft na jaren weer een nieuw album, wat heel toepasselijk My Turn als titel heeft.
We hebben het over de in 1975 in Bellflower geboren Kirk Fletcher.
Kirk speelde net als velen als in de kerk om dingen te ondersteunen, en hoorde al vroeg alle grote in de Bluesmuziek. Frontman Al Blake van de toenmalige Hollywood fatts Band zag veel in de mogelijkheden van Kirk, en werd zijn mentor. vandaar uit kwam hij in contact met Junior Watson, en ook Kim Wilson, die hem inlijfde voor The Fabulous Thunderbirds, waar onze vriend menig nootje kon kraken. Doch Kirk wilde zijn eigen ding gaan doen, ondanks dat hij het allemaal wel leuk had .
In die tijd deed hij ook veel werk als gast muzikant op bepaalde albums als Smokie Joint/ van Kim Wilson, en die werd dan daarna weer beloond, door bijdrages te leveren van Wilson en Javina Magness op het album Shades Of Blue van Kirk Fletcher uit 2004, wat een aantal heel erg sterke tracks bevatte, en liet zien dat we hier met een kei van een gitarist te maken hebben, die zowel BB King Skills heeft, maar vooral veel meer.
In 1999 had Kirk zijn eerste album genaamd I´m Here _ I´m Gone, die liet zien dat Fletcher een breed getinte muzikant in de blues en Beyond was. Op dit album kreeg hij hulp van mensen als Jackie Payne en Alex Shultz/ zowaar geen onbekende allemaal.
Welnu zijn nieuwe album is daar, nadat hij natuurlijk met de Hollywood Blues Flames, Alister mc. Greene, en ook de Mannish boys het een en ander had voltooid. Het nieuwe album laat zien, dat het nu zijn moment is.

My Turn staat vol met Blues and Beyond, en laat zien dat Kirk buiten Chicago Blues veel meer kan , en krijgt daarbij hulp van een aantal jazz mensen. Het album is geproduceerd door Michael landau, en klinkt werkeijk groots. Het gaat vele kanten op, en laat Kirk zien als een zeer veelzijdig en vooral excellent Gitaar player. Maak je borst maar nat mensen, want deze man kan wat kan ik U zeggen. Het swingt, Grooved, Bluesed alle kanten op, en je blijft geboeid.
het album bevat aardig wat instrumentaal werk, en Kirk zingt ook niet echt veel, maar waagt zich aan 2 nummers vocaal, een cover van Jimmy Reed Found Love onder meer. Voor de rest laat hij veel zijn gitaar janken, grommen, scheuren, huilen, Grooven en meer van al dat moois. Hij wordt begeleid door een staaltje vakmensen, maar dat verwondert niemand. het album laat zich heerlijk beluisteren,en hoe meer je hem hoort, hoe mooier hij wordt. Ik hoorde soms wat Sonny Landreth slide, maar ook Robben ford, en natuurlijk de echte Blues licks, erg goed gewoon dus, en een hele grote verassing op het moment voor mij.

De tracks± Het album opent met een Rocking blues instumental genaamd El Medio Stomp, waar hij al flink van leer trekt.
Dan Slow blues met een Country Feel in het prachtvolle Found Love, Natural Anthem is een Soul/ Funky nummer, wat mij qua melodie aan de tune van Rockpallast doet denken, een heerlijke Instumental, met genoeg vuurwerk hoor. . Track 4, een van de hoogtepunten van het album `Ain´t No way, met uitstekende vocals van Paulie Gerra. Het titel nummer My turn, is een Funky soul track. dan Congo Square, wie kent het niet? zeer heftig gitaar werk, prachtig gewoon en uiterst stuwend. Dan weer een mooie track, met een groot Crusaders gehalte, waar ik persoonlijk niet vies van ben, prachtig die Sax partij er in. en een heerlijke Groove en sfeer. Blues For Antone, een super Slow blues ala Copeland,. en daar laat ik het bij, met alleen dan nog de opmerking dat het album heel vreemd word afgesloten.

Man , wat is dit een mooie schijf mensen, doe er je voordeel mee, zo komen ze niet vaak, als je het mij vraagt. Enjoy the Blues and beyond in Full Colour!

Tracks
01. El Medio Stomp
02. Found Love
03. Natural Anthem
04. Ain´t No Way
05. My Turn
06. Congo Square
07. Way Back Home
08. Blues For Antone.
09. Let me have It All
10. Continent´s End

Website Kirk Fletcher : www.myspace.com/kirkfletcherband


Ook op Blues Magazine ...