king of the world

Toen bekend werd dat King Of The World was geformeerd, werd er in muziekkringen al snel van een NL “supergroup” gesproken. Niet verwonderlijk wanneer gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards), drummer Fokke de Jong (Normaal), zanger/bassist Ruud Weber (o.a. Snowy White) en keyboard wizard Govert van der Kolm (o.a. Ruf Blues Caravan, Dede Priest) de krachten bundelen.

King of the World refereert aan een songtitel van John Lee Hooker en verwijst ook naar de “big three” t.w. BB, Albert en Freddie. En wie kent dat niet… wakker worden en het gevoel hebben dat je de hele wereld aankunt.
In 2012 werden al zo’n 20 optredens gedaan waaronder op Oerol, TT- en Highlands Festival. In november nam de band hun debuutalbum “Can’t Go Home” op in een boerderij op de grens tussen Groningen , Friesland en Drenthe. Ondanks een storing op het electriciteitsnet en met behulp van een aggregaat is men er, in samenwerking met geluidstechnicus Eric Spanjers, in geslaagd in 4 dagen tijd 13 stukken op te nemen.

De band laat diverse stijlen de revue passeren: van slowblues, New Orleans-style , shuffleblues tot en met wat je popblues zou kunnen noemen. “Can’t Go Home“ is vanaf april 2013 verkrijgbaar en dat is eveneens de start van de gelijknamige tour. Grote festivals en diverse clubshows zijn al geboekt. De mannen hebben er zin in!

Voorlopige tourdata …

02 maart – Bruinsma – Stadskanaal
29 maart – De Boerderij – Zoetermeer
31 maart – De Bosuil – Weert
05 april – Hedon – Zwolle
06 april – Hingstman – Zeyen
26 april – Atak – Enschede

Meer shows en festivals zullen volgen. Houdt de concertagenda in de gaten!

King Of The World
Ruud Weber

King Of The World
Erwin Java

King Of The World
Fokke de Jong

King Of The World
Govert van der Kolm

Meer info: www.kingoftheworld.eu


Ook op Blues Magazine ...