King MO - Live in Holland

Nieuws van het King MO front

De Nederlandse bluesband King MO zit absoluut niet stil. De band is net 14 dagen in de studio geweest met hun vaste engineer/producer Roy Brezinski om de 3e (en eerste studio) CD op te nemen. De basistracks en de meeste solo’s zijn opgenomen, er wordt nog gewerkt aan de zang en de ‚finishing touch’. Daarna kan het afmixen beginnen. Het feit dat de band 14 dagen bijna onafgebroken bijelkaar is geweest heeft enkele verassende nummers opgeleverd die ter plekke tijdens jams werden geschreven, wellicht een tipje van de sluier waar de band de komende jaren naartoe gaat evolueren. Er is bij deze CD heel hard gewerkt om de sound van de diverse instrumenten, de ‚vette’ King MO sound, ook in de studio te creeeren. Dit is wonderwel gelukt. Gitarist Sjors Nederlof hierover: „ ik heb al in alle mogelijke studio’s gewerkt, tot aan de Wisseloord studio’s toe, maar zo’n vette gitaarsound heb ik nog nooit in de studio gehad“. Het belooft.

Het is nog niet duidelijk op welk label de CD voorjaar 2011 gaat uitkomen. Er bestaat inmiddels wel al interesse bij Grooveyard Records (USA), het label dat net deze week de King MO CD ‚Live in Holland’ uitbrengt. Deze limited edition (200 stuks), USA persing, zal in Europa alleen bij de band via hun website of tijdens optredens te krijgen zijn. De CD is een geremasterde versie van de blues CD van het jaar 2009 met een bonustrack waar Jan Akkerman op meespeelt.

Over 6 weken alweer vertrekt de band naar Memphis voor de International Blues Challenge aldaar. 6 weken later staat de band in Berlijn voor de European Blues Challenge. Naast de reguliere optredens in de Nederlandse bluesscene begint de band dus internationaal de vleugels uit te slaan.

Internet : www.grooveyardrecords.com / www.kingmo99.com