King Mo

De leden van de website Bluesforum.nl hebben de cd “Live at La Bonbonnière” van de Nederlandse formatie KING MO verkozen tot beste album 2009. Het forum telt een aanzienlijk aantal leden in Nederland en België. Dat de Blues CD Award een felbegeerde prijs is, blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst 141 cd inzendingen waren uit zowel binnen- als buitenland. In hun pas korte bestaan timmert de band succesvol aan de weg en King Mo is dan ook bijzonder vereerd met deze prijs.

Eind 2008 was de formatie King Mo een feit. Men sprak meteen van een potentiële superformatie. En dat is ook niet vreemd. De vijf bandleden hebben een indrukwekkende staat van dienst. Samen zijn ze goed voor driemaal North Sea Jazz, driemaal Moulin Blues en tweemaal BRBF Peer, België. In 2009 was King Mo hoofdact op diverse grote Nederlandse festivals en wist probleemloos binnen de kortste keren het publiek voor zich te winnen, niet per se bluesliefhebbers.

De line-up bestaat uit gitarist Sjors Nederlof (Coup de Grace, later The Strikes), Met deze bands bewees Sjors tot een van de top bluesgitaristen van Europa te behoren. Zanger Phil Bee is bekend van de succesformatie Phil Bee and The Buzztones. Phil heeft op het podium gestaan met niemand minder dan Steve Lukather (TOTO), Jan Akkerman en Noel Redding (Jimi Hendrix Experience).
De band bestaat verder uit Hammondorgel specialist Colly Franssen, bassist Jules van Bussel en drummer Henk Punter. Henk werkte in de studio met onder andere Memo Gonzales, Boyd Small en Lazy Lester. .

Dat de eerste cd van de band, een live registratie van hun optreden te Maastricht, al in de prijzen is gevallen is een enorme opsteker voor hun carrière. De band zit hiermee op de goede weg. Het tweede album van de band is in de maak en de planning is deze in het voorjaar van 2010 uit te brengen.

>> Beluister ook het interview met een euforische Phil Bee van King Mo over het winnen van de Bluesforum cd award van 2009 in de podcast uitzending van Blues Moose Radio i.s.m. BluesMagazine.nl << Website King Mo : www.kingmo99.com


Ook op Blues Magazine ...