Kevn Kinney’s S.T.A.R. – “Comin’ Round Again”

Artiest: Kevn Kinney’s S.T.A.R.
Label: Rosa Records / Sonic Rendezvous
Format: CD
Datum release: 2006 / 2009

Kevn Kinney's S.T.A.R. - Comin’ Round Again (CD)

Niet echt een nieuwe release die we hier gaan bespreken maar eind februari doet Kinney, solo met een andere gitarist, een serie optredens in Nederland en België en daar willen we toch wel even bij stil staan naar aanleiding van dit prachtige album…

Kevn Kinney verdiende zijn sporen als de zanger van de Amerikaanse rockband Drivin’ n’ Cryin’. Minder bekend is dat deze man ook al jaren prachtige “solo”-albums uitbrengt. Comin’ Round Again is alweer zijn zesde.
Op Comin’ Round Again laat Kinney zich van zijn meer gevoelige kant zien. Het album is geworteld in de Amerikaanse roots muziek; sfeervolle, voornamelijk akoestisch getinte nummers met een lekkere bluesy inslag. Kevn Kinney toont zich een singer-songwriter die prima songs aflevert, met prachtige teksten die hij op een hele oprechte manier weet te brengen. Het jarenlange touren met zijn rockband heeft duidelijk een aanslag op zijn stem gepleegd maar dit maakt dat het album alleen nog maar doorleefder klinkt. Bij vlagen doet zijn manier van zingen denken aan de rasp die Bob Dylan eind jaren ’60 tentoonspreidde.
Het repertoire is gevarieerd: van de duistere country van de opener Comin’Round Again, via de vrolijke meezinger Thought By Now naar de southern rock van 40 Miles Of Mountain Road, dit is een album dat uitblinkt in zowel veelzijdigheid als kwaliteit van de songs. Een evenwichtige en zeer sfeervolle plaat.

Zoals gezegd doet Kinney eind deze maand een serie solo optredens in Nederland en België (zie data onderaan publicatie). Zorg dat je erbij bent. Ik sta in ieder geval vooraan.
(Micha Sprenger)

Tracks:
01 Comin’ round again
02 The country song
03 40 miles of mountain road
04 Thoughts by now (you’d figure it out)
05 Covered by an underground umbrella
06 Kinda like you
07 Sometimes I wish I didn’t care
08 Blues on top of blues
09 Tell him something for me
10 Chattahoochie coochie man
11 I wonder

Kevn Kinney – Tour Februari 2010

23.02.2010: Leiden (NL)@Q Bus
24.02.2010: Gent (B)@ Handelsbeurs
25.02.2010: Leeuwarden (NL)@Romeijn
26.02.2010: Engelbert (NL)@De Engelstede
27.02.2010: Hoorn (NL)@Het Huis Verloren
28.02.2010: Amsterdam (NL)@Paradiso

Website Kevn Kinney : www.kevnkinney.com | www.myspace.com/kevnkinney


Ook op Blues Magazine ...