Eerder dit jaar was bluesrocker/gitaarvirtuoos Kenny Wayne Shepherd met zijn band te zien als indrukwekkende hoofd-act op het Moulin Blues Festival en daarnaast gaf de band een clubshow in popzaal Atak in Enschede. Nu is het de beurt aan het westen van het land met een exclusieve clubshow in de North Sea Jazz Club in Amsterdam op donderdag 13 november.

KENNY WAYNE SHEPHERD

Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd en zijn band staan al bijna twee decennia aan de top van de Internationale blues- en bluesrock scene. Sinds zijn doorbraak, midden jaren ’90, kan Kenny Wayne Shepherd leunen op een cd-verkoop van vele miljoenen, flinke nationale rockhits in de VS en een enorme airplay op de grote radiostations. Gebaseerd op deze feiten geldt Kenny Wayne Shepherd als één van de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan in de late jaren ’80.
Sinds hij op zijn zevende voor het eerst een gitaar ter hande nam heeft hij deze niet meer losgelaten en zichzelf opgewerkt tot één van de meest ontwikkelde (blues)rockgitaristen ter wereld. Met een stijl geïnspireerd op iconen als Jimi Hendrix, Slash en Stevie Ray Vaughan heeft hij een enorme live-reputatie.

Na zijn vele gouden, platina en Grammy genomineerde albums kwam hij in 2010 met het album ‘Live! In Chicago’ waarvoor hij direct een Grammy-nominatie binnensleepte. Dit album werd opgevolgd door het bijzonder enthousiast ontvangen studio album “How I Go”. In het eerste kwartaal van 2014 is zijn nieuwe studioplaat “Goin’ Home” verschenen, met gastrollen voor onder andere Kim Wilson, Warren Haynes en Joe Walsh.

KENNY WAYNE SHEPHERD BAND
Donderdag 13 November 2014
North Sea Jazz Club, Amsterdam

Info + Tickets: http://www.northseajazzclub.com/event/kenny-wayne-shepherd/