Keith Dunn Band
Blueskroegentocht, Wageningen
16 januari 2010

Keith Dunn

Ingestuurd door Arie Verheul – BluesinWijk

Eind 2009 werden de mannen van BLUESinWIJK getipt eens naar de Keith Dunn band te luisteren: ”een steengoeie bluesband met een mooie zwarte frontman, die blues speelt zoals je het graag wil horen”. Een kleine voorstudie op internet leerde dat Keith al heel wat jaren meedraait in de Blueswereld, enorm goed met de mondharmonica overweg kan, gepassioneerd kan zingen en een prachtige uitstraling heeft. De in Boston geboren en getogen Dunn kocht op zijn 12e een mondharmonica, werkte zich op in de Oost-Amerikaanse bluesscene, deelde het podium met grote bluesmannen als Muddy Waters, Jimmy Rogers en Big Jack Johnson, maakte 13 CD’s en won 2x een International Song Award. Tegenwoordig woont en werkt Keith in Nederland.

Op de grote bluesfestivals kom je de band in Nederland nog niet veel tegen, dus het was even zoeken naar een geschikt moment om Keith en zijn band eens echt aan het werk te zien. Afgelopen weekeind speelden zij in de buurt tijdens de blueskroegentocht in Wageningen. De omstandigheden in de buitentent bij café de Kater op de Markt waren verre van ideaal, het was gaan sneeuwen, de tent was koud (temperatuur net boven de dooigrens), het smeltwater liep hier en daar de tent binnen, het dak hing laag (de hoed van Keith was net niet te zien), de gitaren en de vingers konden de kou nauwelijks aan en de adem van Keith dampte vrolijk voor zijn gezicht langs. Maar dat alles was geen bezwaar voor de bluesmannen van de Keith Dunn Band.

De bandleden, alle 4 strak in het pak (kom daar nog eens om in bluesland!), speelden de blues inderdaad zoals de blues ooit is bedoeld. Warm, opzwepend, een diepe donkere stem, mooie gitaarsolo’s, een strakke traditionele bluesdrummer in de persoon van de nog jonge Alex Lex, prachtige en kwalitatief zeer hoge klassieke Chicagoblues en last but not least natuurlijke het werkelijk uitmuntende mondharpspel van Keith. Fenomenaal wat die man uit die kleine harmonica’s weet te persen. Ook opvallend is het ontbreken van de basgitaar, gitaristen Renaud Lesire en Bart de Mulder nemen die rol wisselend van elkaar over en dat klinkt verrassend goed. Het hele optreden van de band was kwalitatief hoog en van het begin tot het eind authentieke blues, die je niet veel meer aantreft in Nederland.

Na de pauze ging het pas echt los en wisten Keith en zijn mannen de kou echt uit de tent te spelen. De bomvolle tent met ca 100 bezoekers in dikke jassen, sjaals en mutsen kregen het behoorlijk warm, de tent ging uit zijn dak en met 2 knetters van toegiften maakte de band de avond compleet. Na afloop gingen de Wijkse bluesmannen ploeterend door de sneeuw tevreden terug naar huis. Hun boodschap aan zaaleigenaren en festivaldirecteuren: BOEKEN die Keith Dunn Band, succes gegarandeerd.

Website Keith Dunn Band : www.myspace.com/keithdunnband | www.keithdunn.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.