KEEPING THE BLUES ALIVE AWARD 2017 VOOR KEES WIELEMAKER EN PETER KEMPE

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation wordt elk jaar een persoon of organisatie beloond, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bluesmuziek in de afgelopen jaren.

Voor 2017 gaat de Keeping the Blues Alive Award naar Kees Wielemaker en Peter Kempe (Bluestown V.O.F.), organisatoren van het Kwadendamme Bluesfestival en de bluesroutes in Bergen op Zoom, Terneuzen, Middelburg, Goes en Vlissingen.

Keeping the Blues Alive Award 2017 voor Kees Wielemaker en Peter Kempe // Foto Credits: Leo Gabriëls
Keeping the Blues Alive Award 2017 voor Kees Wielemaker en Peter Kempe // Foto Credits: Leo Gabriëls

Vorig jaar vierden Wielemaker en Kempe de vijfentwintigste editie van het Kwadendamme Bluesfestival. Ooit begonnen in een tent met een paar bandjes en een handvol publiek en inmiddels uitgegroeid tot een festival dat bezoekers uit heel Europa trekt.
De combinatie van sfeer, locatie en de programmering van diverse nationale- en internationale acts spreekt het publiek enorm aan, met als gevolg dat de 1250 beschikbare kaarten de laatste jaren al ruimschoots van tevoren zijn uitverkocht.

Naast Kwadendamme zijn Kees Wielemaker en Peter Kempe ook de drijvende krachten achter de jaarlijkse bluesroutes in vijf steden in Zeeland en West-Brabant.
Ook hiermee zetten zij de blues op de kaart en maken de muziek bovendien toegankelijk voor een groot publiek.

Peter werd zondag 4 maart 2018 tijdens de releaseparty van de live CD/DVD van The Juke Joints in De Spot in Middelburg verrast door Marcel van der Linden en Lianne Ruijgrok van de Dutch Blues Foundation met de mededeling dat zij de Keeping the blues Alive Award 2017 ontvangen.

Bij dit verrassingsbezoek was Kees helaas niet aanwezig maar er zal een geschikte locatie bepaald worden waar beide mannen de Award in ontvangst gaan nemen.

De Keeping the Blues Alive Award werd eerder uitgereikt aan Nico Bravenboer, Rien en Marion Wisse, de organisatie van Moulin Blues, Bert Lek, het bestuur van de Rotterdamse Bluessociëteit L’Esprit, Cultureel Café De Amer en The Shack.
Ook op Blues Magazine ...