Keb Mo, singer-songwriter in diverse stijlen, staat 5 november in Vredenburg Leidsche Rijn. Dit concert is een samenwerking tussen Vredenburg en Tivoli. De zanger speelt nummers van zijn nieuwste album ‘The Reflection’, zijn eerste album sinds het uiterst succesvolle ‘Suitcase’ uit 2006. Ook zijn nieuwe album werd goed ontvangen.

In de loop van de jaren heeft Keb Mo zich ontwikkeld tot een zanger die alle denkbare stijlen beheerst. Net als vele andere grootheden uit de rhytm & blues groeide hij op in een omgeving van gospel en soul. Later kwamen daar jazz en rhytm & blues bij. Keb Mo’s eigen handelsmerk is een eerlijke, ongepolijste stem, bedrieglijk eenvoudige gitaarbegeleiding en pakkende melodieën, expressief en intelligent.

De vele talenten van Keb Mo zijn in de loop van de jaren niet onopgemerkt gebleven. Zo wonnen drie van zijn albums een Grammy voor beste Blues album. Samen met de onconventionele en controversiële The Dixie Chicks schreef hij ‘I Hope’, dat een Grammy-nominatie kreeg voor country song van het jaar. Veel van Keb Mo’s songs werden gecoverd door onder anderen BB King en Natalie Cole. In de loop van zijn gevarieerde carrière werkte hij ook samen met zeer uiteenlopende bands en artiesten, zoals Jefferson Airplane, Bonnie Raitt, Dr. John , Albert Collins en Big Joe Turner.

De voorverkoop loopt inmiddels via de kassa van Vredenburg, Ticket Service en Tivoli.

Keb Mo
Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht
Zaterdag 5 november 2011

Aanvang: 20.15 uur
Tickets: € 29,50
Verkoop via Tivoli, TSN en kassa Vredenburg
Voor meer informatie: www.vredenburg.nl


Ook op Blues Magazine ...