Keeping The Blues Alive Award 2010

Rien en Marion Wisse, de uitgevers van het Nederlandse bluestijdschrift BLOCK, hebben op zaterdagochtend 23 januari de Keeping The Blues Alive (KBA) Award 2010 in de categorie Print Media in ontvangst genomen tijdens een brunch in het Double Tree Hotel in Memphis.

Jay Sieleman, executive director van The Blues Foundation in Memphis, reikte de award uit aan Rien en Marion. Rien hield vervolgens een toespraak waarin hij de medewerkers van BLOCK en de mensen die hebben geadviseerd om BLOCK te nomineren bedankte. Van doorslaggevende kracht daarbij waren Bruce Iglauer (directeur van Alligator Records), Betsie Brown (directeur van publicity company Blind Raccoon) en Thomas Ruf (directeur van het Duitse Ruf Records). Daarnaast bedankte hij een vijftal over drie werelddelen verspreid wonende veteranen uit de bluesbusiness die met getuigschriften hebben bijgedragen en de Nederlandse initiatiefnemer Ton Wanten, host/producer van Triple R Blues Radio. Laatstgenoemde is lid van The Blues Foundation.
Rien memoreerde vervolgens dat 2010 het jaar is van celebrations, omdat dit jaar ook wordt gevierd dat hij in maart zestig hoopt te worden en dat BLOCK diezelfde maand 35 jaar bestaat. Bovendien was het een week voor de uitreiking veertig jaar geleden dat Marion en hij verkering kregen.
De uitreiking van de KBA-Awards was gekoppeld aan de 26th International Blues Challenge, ook wel genoemd the world’s largest gathering of blues bands. Zie: www.blues.org

Aan het evenement namen 110 bands en 82 solo/duo-acts uit 39 Amerikaanse staten, twaalf landen daarbuiten uit vijf werelddelen deel. Er waren in totaal 453 optredens verspreid over 21 podia. Rien behoorde tot de jury voor solo/duo-acts op één van de podia.
De op zaterdagavond in het Orpheum Theater gehouden finale – met een kwartier speeltijd per band – werd gewonnen door de Afro-Amerikaanse viermansformatie Grady Champion (voorgedragen door Mississippi Delta Blues Foundation of Indiananola). Tweede in de categorie bands werd de Karen Lovely Band (Cascade Blues Association), terwijl Cheryl Renee With Them Bones (Cindy Blues Society) met de derde prijs naar huis gingen.
In de categorie solo/duo won zanger/gitarist Matt Anderson (Harvest Jazz & Blues, New Brunswick, Canada) en werd het duo Alphonso Sanders en Bill ‘Howl-n-Madd’ Perry (Mississippi’s Crossroads Blues Society) tweede. De jonge gitarist Matt Kelly van de Big Boy Little Band (DC Blues Society) werd uitgeroepen tot topgitarist van de finale.
Hij ging met een prachtige blauwe Gibson ES 335 met het logo van The Blues Foundation en een versterker naar huis.

De Wisses verbleven twee weken in Memphis en zagen in de diverse clubs op Beale Street en in de in het stadsdeel Mid Town gelegen juke joint Wild Bill’s talloze, vooral Afro-Amerikaanse bluesartiesten, bezochten de musea van Stax (tevens Hi-) en Sun Records, alsook het Rock And Soul en het Civil Rights Museum. Ook werden bezoeken gebracht aan de platenfirma’s Ecko en Inside Sounds en de Gibson-gitarenfabriek en werden interviews gedaan met Preston Shannon en Daddy Mack.

In BLOCK 150 en 151 zal gedetailleerd verslag worden gedaan.

BLOCK MAGAZINE : www.blockmagazine.nl

woensdag 27 januari zijn Rien & Marion live te horen op TV Oost in het programma ‘En dan nog even dit’ , tussen 17.20 en 18.00 uur.
Ook in het glossy tijdschrift “Kijk op Oost Nederland” (nummer 187 (januari/februari), dat wordt verspreid in het zakenleven, staat een drie pagina’s groot interview met Rien & Marion.

Hierbij willen wij van BluesMagazine.nl Rien & Marion nogmaals feliciteren met deze prachtige en welverdiende KBA-award !
Keep the blues alive!


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.