julian-sas-band

Als vele van zijn helden speelt de, internationaal ook veel geprezen, Nederlandse Blues-Rocker Julian Sas in de traditionele trio bezetting: zang/gitaar, bas en drums. Op zijn laatste album Bound To Roll viel het de oplettende luisteraar al op: een lichte koerswijziging en vooral de vette Hammond orgel partijen. De Julian Sas Band is een band die niet stil staat. Altijd zoekende. Altijd binnen het genre de grenzen verleggen. Soms helpt het lot die zoektocht. Ook in dit geval. Sas ontmoette op het Symphonie in Blues Concert, waar hij èèn van de solisten was, Hammond organist en pianist Roland Bakker. Er was een muzikale klik en een aantal jamsessies later was het duidelijk. Julian Sas had zijn Blues Brother gevonden. De driemansformatie wordt een viermansformatie en keyboardspeler ‘extra-ordiniare’ Roland Bakker is de nieuwe sparring partner van gitaar-ace Julian Sas. Bakker is een bevlogen muzikant die in het verleden onder meer deel uit maakte van de Rich Wyman band, Treble Shooters en de hard-rock band Vengeance.

Julian Sas: het voelt goed om weer met een ander geluid te komen …een band in ontwikkeling zoekt nieuwe input en dus ook sounds…..

De ‘vernieuwde’ Julian Sas Band zal live debuteren op zaterdag 10 januari 2015 in Cultuur Podium De Boerderij te Zoetermeer.

Julian Sas – zang & gitaren
Tenny Tahamata – bas
Rob Heijne – drums
Roland Bakker – Hammond orgel en piano


Ook op Blues Magazine ...