‘Stand Your Ground’ is de titel van het nieuwe Julian Sas studio album dat 6 april 2019 zal verschijnen op LP, CD en in digitale formaten.


Foto Julian Sas - Stand Your Ground

‘Stand Your Ground’ bevat 8 nieuwe songs en is medio december 2018 analoog opgenomen in de geheel vernieuwde The Van Studios van Jan en Paul Schuurman in Spakenburg. Het is het tiende studio album van de Nederlandse Blues-Rocker en zijn zestiende als we de diverse live albums meetellen.

Gevraagd naar zijn nieuwe album vertelt Julian dat Stand Your Ground muzikaal een ‘back-to-basics‘ plaat geworden is. Compromisloos, aards en zonder fratsen. Fier, met passie en geloof in wat je doet en wie je bent. Na een jaar vol optredens en tournees was het tijd om die energie vast te leggen in nieuwe muziek. Bewust hebben we gekozen voor een goede voorbereiding en een kort opname proces. Daarmee houden we de energie vast die ook ons live optreden kenmerkt. Het schrijven van de songs was een heel natuurlijk proces. Deze keer kwam de muziek als het ware naar ons toe. Wat begon als jamsessies ontaardde al vrij snel in heel sterke licks en grooves. Met als gevolg dat we geleid werden door de songs. We slaan nieuwe wegen in zonder uit het oog te verliezen wie we zijn. De Julian Sas Band is in vele opzichten nooit voorspelbaar geweest. We hebben we onszelf nooit willen vastleggen op één stijl. En dat deden we ook nooit. Invloeden komen van buiten en van binnen……de muziek is de mentor, de liefde en waar het vandaan komt, wat ons drijft…dat hoor je terug op dit album.

De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezig houden; de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de working class hero; de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator.

Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte-  het revolutionaire aspect daarvan – zit diep geworteld in de ziel van deze band. ‘Stand Your Ground’ belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers….

Julian Sas – Stand Your Ground
Format: CD – LP – Digital
Releasedatum: 6 april 2019
Tracks:
01. Runnin’ For The Money
02. Don’t Let Me Down
03. Stand Your Ground
04. Anything
05. Howlin’ Wind
06. Get On Up
07. Tell Me Why
08. These 18 Wheels

De band:
Julian Sas: zang en gitaren
Roland Bakker: piano en Hammond organ
Fotis Anagnostou: basgitaar
Rob Heijne: drums

Website: Julian Sas

Tourdata:
Zie hier


Ook op Blues Magazine ...