Julian Sas Band
7 mei 2010
Tivoli de Helling, Utrecht

Door Gerrit Harmsen

Julian Sas Band speelt Tivoli de Helling plat

Waar elk zichzelf respecterend poppodium in Nederland regelmatig blues opneemt in de programmering was het in Tivoli na Ian Siegal weer ruim 5 maanden wachten. Het blijft vreemd dat in de 4de stad van ons land zo weinig blues is te aanschouwen. Juist door de centrale ligging lijkt dit voor Tivoli een gemiste kans. Echter, we zijn allang blij dat ze Julian Sas niet meer structureel over het hoofd zien. In 15 jaar tijd is dit pas de derde keer dat deze band in Tivoli is te bewonderen.

Klokslag 20.00 betreedt de band onder begeleiding van de eerste zeer ingetogen gitaartonen het podium. De zaal is niet uitverkocht wel prima gevuld zodat er nog ruimte is om een beetje rond te lopen. Daarbij is het mooi om te ontdekken dat er ook een aantal van de jongere generatie op de band zijn afgekomen. Julian, Rob en Tenny hebben er zin in. Het is al vaker gezegd maar deze 3 heren vormen een hecht team en zijn eigenlijk telkens in staat deze energie over te brengen wat de vonken altijd over laat slaan naar het publiek.
Veel uptempo nummers trekken aan ons voorbij. Natuurlijk met het altijd heerlijke ‘Boogie All Around’ als absolute kraker. Bij het inzetten van deze boogie is de zaal allang plat gespeeld en hebben we voor de zoveelste keer een top optreden van de heren mee mogen maken. Helaas lijkt de Julian Sas Band en Tivoli wederom niet super te matchen want net als de vorige keer in de Oudegracht vindt de organisatie het nodig de speeltijd aan banden te leggen. Waar we normaal gesproken ruim 2 uur worden verwend blijven we nu op ruim anderhalf uur steken. Mijn inziens getuigd dit weinig respect naar zowel het publiek als naar de band. Hopelijk krijgen Julian de kans gewoon eens een volle set te spelen in het Utrechtse Poppodium. Ondanks dat de zaal plat werd gespeeld keerde ik als Utrechter daarom toch enigszins teleurgesteld huiswaarts. En nu maar hopen dat het niet weer 5 maanden duurt voor er weer blues op het programma staat.

Website Julian Sas : www.juliansas.com


Ook op Blues Magazine ...