JP RENA & TERRAWHEEL
Maloe Melo, Amsterdam
27 Februari 2010

tekst: Jeroen Bakker

Wie de agenda van Maloe Melo, Home of the Blues, nauwlettend in de gaten houdt ziet zes dagen per week een grote diversiteit aan (inter)nationale acts geprogrammeerd staan met een veelzijdig aanbod van muziekstijlen als Rock ’N Roll, Country, Ska, Punk, Rock en uiteraard Blues of aanverwante zaken. Voor een avondje Hard Ballin’ Blues From The European Lowlands ben je bij JP Rena en zijn Terrawheel aan het juiste adres. De charismatische Hagenaar timmert al weer geruime tijd aan de weg maar het is pas sinds vorig jaar dat JP & Terrawheel als trio opereert. Het drietal kenmerkt zich door een grote mate van enthousiasme, inzet en humor (Haags dictee) waarbij een opvallend groot gemak valt waar te nemen wanneer we de muzikale capriolen in oogschouw nemen. De heren zijn strak op elkaar ingespeeld en switchen probleemloos van heftige boogie of bluesrock naar slowere blues van Chicago naar Texas en vice versa.

Belangrijke rol is weggelegd voor drummer, door Rena aangekondigd als ‘de luidruchtigste Hagenees, op een paar ADO-supporters na dan’ Rolf Caron die zijn overtollige hoeveelheid energie (of is het ADHD?) een plaatsje heeft kunnen geven in dit ensemble. De samenwerking met de ervaren bassist Ruben ‘Smiley’ Byther, ook bekend als The Ace on the Bass’ is solide en lijkt frontman Rena automatisch in toom te houden wannneer de situatie daar om vraagt.

De twee sets bestaan grotendeels uit zelfgeschreven, krachtige nummers met tussendoor uitermate geschikt werk van de grote helden zoals Hendrix (Voodoo Chile).

Van het laatste album Can’t Be Satisfied worden onder andere de titeltrack gespeeld en het opzwepende Crossroads, over de keuzes in het leven waarmee Rena tevens zijn serieuze kant belicht. Iets wat we later terugzien tijdens een indrukwekkende, van slide voorziene Low Down waarin de vader-zoon-relatie wordt bezongen (Vader die hem na 28 jaar niet gezien te hebben vraagt hoe het met zijn zoon gaat en dat op Haagse wijze duidelijk gemaakt krijgt).

Ietsje terug in de tijd gaat de band met het van Introducing (2004) afkomstige My Eyes Keep Me In Trouble en Remember Me. If I Was You gaat over alle ruzies in de wereld, iets waar de vriendelijke grote man niets van begrijpt en wij eigenlijk ook niet want wij genieten slechts van deze fijne muziek. In de slotfase, of beter gezegd Haags Kwartiertje, wordt nog even alles uit de kast gehaald met onder meer een ruig stampende Honky Tonk Women.

Can’t Be Satisfied? Wij stappen met een uitermate tevreden gevoel de Amsterdamse nacht in na alweer een geslaagde avond in Maloe Melo.

Website Maloe Melo : www.maloemelo.nl
Website JP Rena & Terrawheel : www.myspace.com/jeanpaulrenamusic


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.