Rhythm & Blues Night
Zaterdag 28 april 2012
De Oosterpoort Groningen

http://www.rhythmbluesnight.nl/

De Oosterpoort presenteert op zaterdag 28 april 2012 de tweeëntwintigste editie van de Rhythm & Blues Night. Naast Jimmie Vaughan, Charles Bradley, Eric Sardinas en Eric Bibb zijn nu nog twee namen bekend: The Jon Spencer Blues Explosion en Pokey Lafarge and the South City Three.

The Jon Spencer Blues Explosion
Jon Spencer richt in 1990 samen met gitarist Judah Bauer en drummer Russell Simins The Jon Spencer Blues Explosion op, één van de meest controversiële indiebands van de jaren ’90.
Als eerste band in die tijd grijpen de drie muzikanten uit New York terug op de blues, zetten de volumeknop helemaal open en geven er een heel eigen geluid aan. Fanatieke frontman Jon Spencer schreeuwt de longen uit zijn lijf terwijl The Explosion een mix van heftige blues, soul en garagerock produceert.
Jon Spencer en zijn band zijn geen onbekenden op de Groninger podia. Na een korte pauze, en uitstapjes van Spencer naar zijn jongste band Heavy Trash, is de band alweer een aantal jaar op tour. Eén blok energie, dat De Oosterpoort en haar bezoekers zeker zal meesleuren in hun enthousiasme.

Pokey Lafarge and The South City Three -5446

Pokey Lafarge (zie foto)
In september was Pokey Lafarge and The South City Three al een hoogtepunt van het TakeRoot festival en eind april komen de mannen terug naar De Oosterpoort voor de Rhythm & Blues Night.
‘Riverboat Soul’ noemt Pokey Lafarge zijn zelfbedachte muziekgenre. Een aanstekelijke mix van ragtime, oude swing, blues en country. Pokey doet alsof hij in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw leeft, gebruikt gerust een gitaar uit 1905 en is altijd strak in het pak. Pokey Lafarge and The South City Three was op nieuwjaarsnacht één van de hoogtepunten in Jools Holland’s Hootenanny op BBC 2.

Rhythm & Blues Night
Al bijna een kwart eeuw komt de internationale top van de roots en rhythm & blues muziek samen onder één dak tijdens de Rhythm & Blues Night. Meer namen voor de editie van 2012 volgen in de komende weken. Elk jaar bezoeken ruim 3000 bluesliefhebbers dit evenement in De Oosterpoort.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), www.ticketservice.nl, kassa De Oosterpoort (050 368 0 368), Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.


Ook op Blues Magazine ...