Foto Jon Amor Blues Group: Debuutalbum & Tour

Jon Amor is o.a. door z’n successen met The Hoax niet echt een onbekende te noemen in de internationale bluesscene. Z’n prima (solo) albums getuigden van lef en onderstreepten z’n kwaliteiten maar waren voor sommige fans, mede door de crossover potentie, iets lastiger te plaatsen. Het zal die groep liefhebbers een genoegen doen dat de sound van de Jon Amor Blues Group vooral aanvoelt alsof je je favoriete (punt)laarzen aantrekt. Beinvloedt door oude helden als Muddy en Wolf maar ook door hedendaagse acts als Jon Spencer en The Black Keys, klinkt Jon’s nieuwe band, rauw, krachtig, smerig en heerlijk groovy.
Op 19 september verschijnt het gelijknamige debuutalbum (distributie Bertus) dat louter eigen werk zal bevatten. De band zal de komende tijd veelvuldig in de lage landen te zien zijn. Voor een show waarin kwaliteit en een puike sfeer hand in gaan, check de volgende data:

13 aug   Wateringen – Waterpop
23 sep   Weert – Bosuil
24 sep   Hoogland – De Noot
25 sep   Dongen – Gouden Leeuw
26 sep   Verviers (B) – Spirit Of 66
01 okt   Oss – Bluestouch
18 nov  Amsterdam – Paradiso
19 nov  Drachten – Iduna
20 nov  Den Bosch – W2
03 dec   Hoogeveen – Tamboer

Voor een voorproefje waaruit blijkt dat de Jon Amor Blues Group zowel oude als nieuwe fans zal kunnen aanspreken, check “You Know It’s Only Love”:

And Shake It


Ook op Blues Magazine ...