Jon Allen

Unplugged Tour

Begin volgende maand komt Jon Allen naar Nederland voor een clubtour. De Britse singer-songwriter, met zijn kenmerkende met whisky doordrenkte stem, werd ontdekt door de legendarische gitarist Mark Knopfler tijdens een feestje in West-Londen. Ze gingen samen op tour. Aansluitend leverde Knopfler een bijdrage op gitaar en zang op Allen’s nummer ‘Sarah’, dat op zijn debuutalbum ‘Dead Man’s Suit’ (2009) kwam te staan.

Jon Allen (promo press photo V2 Records)

Meer succes volgde toen Allen’s track ‘Going Home’ werd gebruikt voor een wereldwijde tv-reclame van Land Rover. Ook waren zijn liedjes te horen in verschillende films en tv-series, zowel in Amerika als Europa. In de UK was Jon te zien in de iconische tv-show Later With Jools Holland en was hij onderdeel van de BBC-verslaglegging van Glastonbury. Daarnaast trad hij op met o.a. Damien Rice, Seal en Brian May.

Zijn nieuwste en vijfde studioalbum ‘…Meanwhile’ kwam vorig jaar uit. In veel opzichten is het een vernieuwend album, zo produceerde Allen de plaat voor het eerst helemaal zelf en is het voor het grootste deel opgenomen in zijn eigen huis.

Twee maanden geleden bracht Jon Allen alweer nieuwe muziek uit, namelijk de single ‘Breaking Wave’. 27 mei volgt de tweede nieuwe single ‘Can’t Stop Now’.

Op de volgende dagen geeft Jon Allen een aantal akoestische liveshows in Nederland:

1 juni 2022 – Willem Twee Poppodium (Toonzaal), Den Bosch

2 juni 2022 – Kleine Willem, Enschede

3 juni 2022 – Lutherse Kerk, Groningen

4 juni 2022 – TivoliVredenburg, Utrecht

5 juni 2022 – Zonnehuis, Amsterdam


Ook op Blues Magazine ...