John-Mayall

Godfather van de blues viert 80e verjaardag met grootse Tour & bijpassend nieuw album!

Hij is afgelopen jaar 80 geworden, maar de Britse blueslegende John Mayall weet van geen ophouden. Half mei verschijnt er een nieuw album met de titel A Special Life en later deze maand volgt er een tournee door Europa waarbij ook Nederland wordt aangedaan.

A Special Life – nieuwe release!

Met deze zeer toepasselijke titel brengt John voor het eerst sinds vijf jaar weer nieuw materiaal uit. A Special Life is niets minder dan een sleutelalbum, waarin Mayall en zijn geweldige band teruggaan naar hun roots, met een blues-album “that rocks from start to finish”. Drie nieuwe songs van John zelf, en eentje van bandleden Greg Rzab, Rocky Athas en Jay Davenport, plus een handvol blues-favorites van enkele grootheden uit het vak, waaronder Albert King en Jimmy Rogers. CJ Chenier kwam de band aanvullen bij een aantal opnamen, waaronder een door zijn vader geschreven nummer… a “must have” for any blues enthusiast!

john mayall a special life

80th Anniversary Tour

John Mayall viert zijn 80e verjaardag! En dat doet hij met een mooie Tour. Het leeuwendeel van die tachtig jaren heeft Mayall een geheel eigen smoel gegeven aan de blues(rock), vooral natuurlijk met zijn legendarische “blues/rock/pop-laboratorium” The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor, Coco Montoya, Walter Trout – om er maar een paar met hoofdletters te noemen.

Tour Data John Mayall

22 maart 2014 – Brussels – AB
23 maart 2014 – Dordrecht – Bibelot
25 maart 2014 – Leeuwarden – Romein
26 maart 2014 – Haarlem – Patronaat

Zie concert agenda : https://bluesmagazine.nl/agenda/tag/john-mayall/

Website John Mayall: http://www.johnmayall.com/


Ook op Blues Magazine ...