John Hiatt - The Open Road (CD)

JOHN HIATT
The Open Road

CD | label: New West Records – Sonic Rendezvous | release datum: maart 2010

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd alles gratis bezorgd.

Door Ger. van Eldik

Als je weet wat John Hiatt speelt en als je weet hoe John Hiatt zingt dan zal deze cd geen verrassing zijn voor de liefhebbers. Dat wil zeker niet zeggen dat het een cd is die niet boeit. In tegendeel John Hiatt is weer helemaal top op deze cd en een genot om naar te luisteren. Natuurlijk, zoals al aangegeven is de cd niet echt supervernieuwend, maar meer dan de moeite van het beluisteren waard. Z’n typische stem is nog iets doorleefder en “schuurpapierachtiger” geworden, maar dat mag zeker niet als een achteruitgang gezien worden. De cd bevat elf nummers en duurt in totaliteit zo’n kleine vijftig minuten.
Deze op 20-08-1952 in Indianapolis {USA} geboren singer/songwriter, startte z’n carrière in 1974. De artiest zelf zegt dat deze cd nummers bevat, geschreven alsof je het leven door een achteruitkijkspiegel ziet. Het album bevat allemaal eigen werk en ook de productie werd door John Hiatt voor z’n rekening genomen. Kenny Blevins {drums}, Patrick O’Hearn {bas} en Doug Lancio {gitaren} zijn de muzikanten en zijn ook de artiesten waarmee hij op tournee is de laatste tijd. Muzikaal steekt het allemaal prima in elkaar en het is duidelijk te horen dat deze mannen goed op elkaar ingespeeld zijn.
Het openingsnummer ‘The Open Road’ is tevens de titelsong van de cd en als je dat beluisterd hebt, ben je gelijk goed in de stemming. ‘Go down swinging’ en ‘Carry You Back Home’ zijn rustige nummers, daarnaast zijn ‘Like A Freigt Train’, ‘Wonder Of Love’ en ‘Movin’ On’ echte meeslepende songs. ‘Wonder Of Love’ is een heerlijk echt John Hiatt nummer. Voor degenen die John Hiatt al kennen, zou ik zeggen zeker kopen en voor hen voor wie dit niet het geval is, is dit een goede gelegenheid om op een aangename manier met hem kennis te maken.

Tracks
01. The Open Road
02. Haulin’
03. Go Down Swingin’
04. Like A Freigt Train
05. My Baby
06. Homeland
07. Wonder Of Love
08. What Kind Of Man
09. Movin’On
10. Fireball Roberts
11. Carry You Back Home

Website John Hiatt : www.johnhiatt.com


Ook op Blues Magazine ...