JOHN HIATT AND THE COMBO

JOHN HIATT & the Combo

John Hiatt, één van de grootste namen uit de Americana country-rock singer-songwriter scene, staat garant voor een prachtig repertoire dat bovendien op een zeer geestige manier gebracht wordt. ‘I’ll never get over you’, ‘Have a little faith in me’, ‘She loves the jerk’, ‘Riding with the king’, ‘She said the same things to me’, ‘Thing called love’ zijn stuk voor stuk ijzersterke songs.

Hiatt heeft een gezonde relatie met grote heren als Ry Cooder, Nick Lowe of wijlen de legendarische producer Jim Dickinson en diens zonen van The North Mississippi Allstars. Maar solo ook al immens sterk, zeg maar het archetype van de dapper doorzettende artiest.

Ook zijn gloednieuwe album ‘The open road’, dat in maart verscheen bij New West Records, is opnieuw een pareltje (zie recensie).
Bekijk hier de titeltrack live gebracht bij David Letterman.

Begin dit jaar speelde John Hiatt nog met die andere levende legende uit de Amerikaanse rootsmuziek Lyle Lovett (zie fotoverslag hier), nu doet hij het samen met zijn Combo op 1 november 2010 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel en een dag later, dinsdag 2 november, in Paradiso, Amsterdam!

The Combo: Doug Lancio (Gitaar), Kenneth Blevins (Drums) and Patrick O’Hearn (Bas).

JOHN HIATT AND THE COMBO

maandag 1 november 2010
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
www.bozar.be

dinsdag 2 november 2010
Paradiso, Amsterdam
www.paradiso.nl

Website John Hiatt : www.johnhiatt.com


Ook te lezen op Blues Magazine ...