JOE BONAMASSA OP 1, 2 EN 3 MEI 2019 NAAR CARRÉ AMSTERDAM

Op 1, 2 en 3 mei 2019 komt de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa naar Koninklijk Theater Carré. De voorverkoop hiervoor start aanstaande vrijdag, 14 september, om 10:00 uur.

Joe Bonamassa // Photography Marco van Rooijen

Joe Bonamassa staat bekend als één van´s werelds grootste gitaarhelden. Hij was pas vier jaar oud toen hij gefascineerd raakte door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan, en op zijn twaalfde verzorgde hij al het voorprogramma van B.B.King. Vanaf dat moment heeft de energieke muzikant de schijnwerpers nooit verlaten. Met zijn dertiende studioalbum ‘Driving Towards The Daylight’ weet hij de blues naar het grote publiek te brengen. Het album bereikte de Top 2 van de UK charts en deed het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.

Zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ uit maart 2016 leverde hem zijn zestiende nummer 1 op in de Blues Album charts van Billboard, iets dat geen andere artiest ooit is gelukt. Het album bereikte de vijfde plek in de Billboard Top Album Sales, Bonamassa’s hoogste positie ooit in de US. In Europa stond het album in vijftien landen in de charts; in Nederland bereikte ‘Blues of Desperation’ de tweede plaats.
Daarnaast kwam in Januari 2018 ‘Black Coffee’ uit, zijn derde album in samenwerking met Beth Hart, dat over de hele wereld lovende kritieken ontving.

Op 21 september komt Bonamassa zijn nieuwste -langverwachte- album uit, ‘Redemption’ genaamd. Dit 13de solo studio album wordt beschouwd als zijn meest ambitieuze en diverse tot nu toe waarmee hij opnieuw de grenzen van de blues-rock verlegt. Wederom werd er gewerkt met een keur aan topmuzikanten als drummer Anton Fig, bassist Michael Rhodes en toetsenist Reese Wynans. De productie was weer in handen van Kevin Shirley. De eerste gelijknamige single werd alom positief ontvangen.

Joe Bonamassa
Woensdag 1 mei 2019 | Carré, Amsterdam
Donderdag 2 mei 2019 | Carré, Amsterdam
Vrijdag 3 mei 2019 | Carré, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 59 (excl. servicekosten)

Lees ook :