Artiest: Joe Bonamassa
Titel: Live, From Nowhere In Particular
Formaat: 2-CD
Label: Provogue Records
Release datum: augustus 2008

Joe, is een man die ik toch al wel geruime tijd hoog in het vaandel heb staan, en in Nederland heeft dat toch wel even geduurd voordat hij in de armen gesloten werd door de bluesfans.
BB king had het al snel in de gaten, dat ie met een man van ongekend talent had te doen, en heeft hem ook min of meer ontdekt. Bonamassa begon zijn loopbaan bij de band Bloodline, maar opereert al heel wat jaren op zichzelf nu en hoe. Het grote succes kwam eigenlijk pas met “Blues de luxe” van een aantal jaren terug, waarop hij een eerbetoon gaf naar zijn voorbeelden uit de blues-wereld. Dat ie daar zijn eigen draai aan geeft, laat alleen maar zien met wie we eigenlijk te doen hebben, Joe laat zich niet in een hokje plaatsen en zijn gitaarspel al helemaal niet, Hij speelt traditionele klanken net zo gemakkelijk als loeiharde hendrix-rifs en zelf symphonisch kan hij prima uit de voeten. Als we dan ook nog zijn inmiddels gegroeide stemgeluid erbij tellen, dan kan je je borst echt nat maken voor deze uitstekende dubbelaar, waarin deze ster-gitarist laat zien waartoe hij in staat is. Op dit album etaleert hij de hoogtepunten uit zijn inmiddels omvangrijk oevre, en het publiek lijkt onverzadigbaar, al moet ik wel opmerken dat het hier en daar voor een live-optrden ietswat te netjes klinkt allemaal. Geniet van zijn waanzinnige versie van Otis Rush ‘So many roads’, of een eigenzinnige bewerking van ‘One of these days’-ten years after, maar ook zijn eigen parels vind je terug zoals ‘Sloe gin’ en ook ‘If heartaches were nickles’ en uiteraard het wonderschone ‘Asking around for you’. Afsluiter van het geheel laat zien dat dit gitaarwonder zo maar ineens ‘Starship trooper’ van Yes neerzet. Ja, dit is een hele grote jongen!
(frank van engelen)

Tracks:

CD 1 (44’29)

1. Bridge To Better Days 5’28
2. Walk In My Shadows 5’25
3. So Many Roads 6’14
4. India/Mountan Time 10’19
5. Another Kind Of Love 3’53
6. Sloe Gin 7’21
7. One Of These Days 5’46

CD 2 (47’14)

1. High Water Everywhere 4’51
2. If Heartaches Were Nickels 4’14
3. Woke Up Dreaming 8’04
4. Django/Just Got Paid 17’56
5. Asking Around For You 7’29
6. Ballpeen Hammer 4’38
7. A New Day Yesterday/Starship Trooper/Wurm 8’47

Joe Bonamassa - Live From Nowhere In Particular (CD)

In november en december zal Joe Bonamassa door Europa touren met shows in UK, Duitsland, Italie, Frankrijk, Spanje, Oost Europa en nog veel meer. Op donderdag 13 november 2008 speelt Joe in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht !
Later dit jaar heeft Joe ook plannen om aan z’n volgende studio album te werken met Kevin Shirley weer als producer.

Bekijk de e-Kaart : http://provoguerecords.com/ecard/bonamassa/
Website Joe Bonamassa : www.jbonamassa.com


Ook op Blues Magazine ...