JOE BONAMASSA
support : Jon Allen

Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
26 november 2009

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

» KLIK HIER VOOR DE FOTO GALLERIE / DIASHOW VAN JOE BONAMASSA ! «

Tekst : Marco van Rooijen, André Wittebroek & Suzanne Margaroli ; Foto’s : Marco van Rooijen

Jongensdromen komen uit ….

niet alleen voor Joe maar ook voor het jonge Nederlands gitaartalent Leif de Leeuw

Carre donderdag 26 november

Een goedlachse Joe vertelde dat 2009 een fantastisch jaar voor hem is geweest; z’n tour bracht hem overal op de wereld waaronder de Royal Albert Hall in London, Olympia in Parijs en dan nu Carré in Amsterdam . De 3 meest prestigieuze theaters in Europa! (allemaal binnen 1 maand totaal uitverkocht!)

Ook Carre stond hoog op z’n wensenlijst… Joe memoreerde nog aan hoe het begon hier in Nederland zo’n 5 jaar geleden. Het eerste optreden in Duiven tijdens de Bluesnight voor zo’n 200 man, later werden het grotere zalen zoals Paradiso.

“Voor die show in Paradiso kwam ik langs de prachtige Carre en dacht: Hier zou ik graag een keer willen spelen! Mij werd toen verteld dat Carre niets voor mij was, het was meer voor opera. En zie nu een aantal jaren later staan we hier in een uitverkocht Carre!! Thank you so much for coming en nu spelen!!” ,aldus Joe.

Verder speelde hij dit jaar veel samen met andere grootheden in de muziek zoals Eric Clapton, Warren Haynes , Derek Trucks.

Joe Bonamassa

De droom van Leif de Leeuw

Niet alleen voor Joe kwamen dromen uit , ook het 14 jarige gitaartalent Leif de Leeuw uit Amersfoort had de dag van zijn leven. De laatste 3 jaar staat zijn leven geheel in het teken van zijn grote voorbeeld Joe.
Nadat Leif de volgende oproep op het forum van Joe had geplaatst zag hij tot z’n grote verbazing dat Joe zelf een reactie plaatste en hem uitnodigde voor de soundcheck die middag in Carre.

Samen hebben ze nummers gespeeld en Joe signeerde zijn gitaar. Leif was na afloop zo ontzettend blij:

“Ik kon niet geloven dat Joe ZELF reageerde op mijn oproep en dat al na enkele uren het management emailde dat ik uitgenodigd was om te komen! Wat een eer!! Ik moest er van huilen, zo blij was ik”.

Trots laat hij in Joe’s kleedkamer zijn gesigneerde gitaar zien en straalt van oor tot oor.

Wat een vreselijk lieve knaap. Hij doet denken aan de jonge Joe; verlegen, wat schuchter maar wat een talent!!

Dear Joe,
I am 14 years old and I am your biggest fan. When I heard the song, Blues Deluxe, my life changed.. I saw earlier this year you play the 26th of november at the royall carre theather in amesterdam. My biggest dream is to meet you in person and/or to play a song together. Here is are few videos of myself:
http://www.youtube.com/watch?v=5AefJfh4Pzs
http://www.youtube.com/watch?v=QhfZnXo8T9s
I hope you wil read this mesage and I hope my biggest dream comes true.
Leif de Leeuw

Haaa!! that was awesome. Leif we will sort you out so you can come down for soundcheck.. Honestly with playing like that you could probably stand in for me that night!! Great sound and phrasing. Sounding great!!
see ya there..
Joe b

Bovendien zit Leif aanstaande zaterdag ook nog in de finale om de Dutch Guitar Awards 2009, het Nederlands Gitaar Kampioenschap tot en met 21 jaar.
Meer info hierover op www.guitarexperience.nl
Wij van BluesMagazine wensen Leif heel veel succes!

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

de show van Joe Bonamassa

Na een korte relaxte openingsset van singer-songwriter Jon Allen was het de beurt aan Joe om Carré op z’n kop te zetten en hoe!

Het geluid was voortreffelijk, de entourage schitterend (wat een prachtige zaal!), het publiek en Joe erg enthousiast. Kortom: alles klopte!

Wat een show zette hij neer, gewoon in een woord GEWELDIG. De absolute uitschieters voor ons: ‘Sloe Gin’ (wat een intro!… kippevel) , het akoestische ‘Woke Up Dreaming’ en de knaller Just got Paid met het Billy Cobham tussenstukje Stratus. Een andere uitschieter was de drumpartij van Happier Times. Ongelofelijk het gewicht dat drummer Bogie Bowles dit nummer meegeeft.

Joe Bonamassa

Alles weer heel anders gespeeld dan in bijvoorbeeld Munster, Brussel en Parijs; de basis is dezelfde natuurlijk maar steeds weer anders. Grote klasse!

Ook was het de ene keer een ‘staand’ concert (bijv Brussel, Munster) en de andere een keer een ‘zit’ concert zoals in Carre. Zitten of staan geeft niet alleen een andere sfeer voor het publiek maar heeft ook zijn weerslag op de manier waarop de songs gespeeld worden. Er is bij zittend publiek veel meer aandacht voor de fijnere nuances van solo’s en afrondingen maar je kunt niet echt mee ’rocken’ bij de heavier nummers. Joe in Brussel was een feestje, heerlijk, echt een bluesrockconcert zoals bluesROCK hoort te zijn. Joe in Carré was feestelijk. Hij speelde zeer geconcentreerd en was extreem gefocused om precies díe toon uit zijn gitaar te halen die hij wil. De kunstenaar aan het werk… Hij had er geweldig zin.

Na een set van ruim 2 uur en een staande ovatie was het helaas voorbij en lieten Joe, Carmine Rojas (bas), Rick Melick (keyboards) en Bogie Bowles (drums) een kolkende Carre achter vol met tevreden toeschouwers.

Joe Bonamassa

Setlist Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

» KLIK HIER VOOR DE FOTO GALLERIE / DIASHOW VAN JOE BONAMASSA ! «

Website Joe Bonamassa : www.jbonamasa.com


Ook op Blues Magazine ...