Virtuoze blues-rock gitarist Joe Bonamassa komt voor een exclusief concert op 10 juni naar Kursaal Oostende

10.06.2018 Kursaal, Oostende (B)
Joe Bonamassa

Tickets te koop vanaf vrijdag 19 januari om 9u via https://www.ticketmaster.be/event/26751

Op 10 juni 2018 zal Joe Bonamassa in Oostende opnieuw een zinderend bluesrock concert spelen. In april 2017 stond hij nog in een volle Lotto Arena in Antwerpen, dit jaar kiest hij voor een exclusief concert in het Kursaal Oostende.

Joe kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Zijn eerste bluesrockplaat nam hij in 1994 op met Bloodlines, een groep met de zonen van Robby Krieger (The Doors) en Miles Davis. Joe speelde ook in Black Country Communion, een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek  Sherinian (Billy Idol, Dream Theater). Daarnaast was hij lid van Rock Candy Funk Party en werkte hij succesvol samen met Beth Hart. Met haar brengt hij eind januari het nieuwe album ‘Black coffee’ uit.

Sinds 2000 bracht Bonamassa elf solo-studioplaten uit. Maar de muziek van Joe Bonamassa bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties.

De voorverkoop voor dit exclusieve concert in Kursaal Oostende start op vrijdag 19 januari om 9u via https://www.ticketmaster.be/event/26751.


Ook op Blues Magazine ...