People We Become is een grote stap vooruit in de carrière van Jo Harman het album verschijnt 3 februari 2017

Een combinatie van soul, blues, gospel en beatlesque pop. Dat is het nieuwe Jo Harman album People We Become dat op 3 februari 2017 uitkomt. De nummers zijn, net als op de voorganger, geschreven met Mike Davies. De productie is van de hand van Fred Mollin (Sheryl Crow, Joe Cocker, Lucinda Wiliams en Lyle Lovett). Jo Harman komt eind deze maand naar Nederland voor shows in Middelburg, Weert en Nijmegen.

jo-harman

Voor de opnames van het album reisde Harman af naar Nashville waar ze met producer Fred Mollin werkte in de beroemde Sound Emporium Studios. Hier werd in drie weken tijd een natuurlijke en warme sound vastgelegd. Met als belangrijkste instrument de stem van Jo, die door de jaren heen een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en nog nooit zo goed heeft geklonken als nu. “I’ve learned how to express myself a bit better, and to convincingly put across the stories that I’m telling.” aldus Harman. “It’s a natural progression. My voice has matured, in the same way that the songs have matured, and the production has matured. I’ve only ever tried to be me, and that’s what People We Become is. It’s me.”

Het album is opgenomen met topmuzikanten uit Nashville, waaronder gitarist Tom Bukovac (Steven Tyler, Joss Stone, Sheryl Crow, Bob Seger) en drummer Greg Morrow (Dixie Chicks, Joe Cocker, Amy Grant). Michael McDonald (Doobie Brothers) verzorgde een gastoptreden op het nummer When We Were Young. In persoonlijk getinte nummers als Silhouettes of You en Changing of the Guard bezingt Jo de verwerking en nasleep van een relatiebreuk en is Reformation geïnspireerd op Harmans werk voor Amnesty International. People We Become is een tijdloos album met pakkende melodieën en sterke arrangementen waarop de doordachte teksten volledig tot hun recht komen.

Bekijk de albumtrailer hier:

 

Jo Harman debuteerde in 2013 met het album Dirt On My Tongue en won het jaar daarop een Britisch Blues Award voor Female Vocalist of the Year. Ook in Nederland wist de zangeres de harten te veroveren van publiek en media. Ze speelde onder andere in Paradiso en op Parkpop.

Jo Harman – Concertagenda – November 2016

25/11 Doopsgezinde Kerk, Middelburg
26/11 Theater De Huiskamer, Weert
27/11 Lux, Nijmegen

jo-harman-people-we-become

Jo Harman – People We Become

Label: V2
Release datum: 3 Februari 2016

Tracks

01. No One Left To Blame
02. Silhouettes
03. Lend Me Your Love
04. Unchanged And Alone
05. The Reformation
06. Changing Of The Guard
07. Person Of Interest
08. When We Were Young
09. The Final Page
10. Lonely Like Me


Ook op Blues Magazine ...