Are You Experienced? – Tribute to Jimi Hendrix
Melkweg, Amsterdam
23 januari 2010

Are You Experienced? - Tribute to Jimi Hendrix

Are You Experienced? - Tribute to Jimi Hendrix

Foto’s en tekst Nelson Santos

Are You Experienced? bewijst een TOP coverband te zijn.

Jimi Hendrix is een van de meest bekende en invloedrijkste gitaristen ooit. De Amerikaan bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Hij overleed in 1970, maar zijn muziek leeft nog altijd voort. Niet alleen in sterke nummers als ‘Voodoo child’, ‘Purple Haze’, ‘Hey Joe’ en ‘Foxy Lady’, maar ook door de duizenden tributenbands die zijn muziek vertolken. Eén hiervan is het zeer gerespecteerde Are You Experienced?. De groep werd in 1996 opgericht door John Campbell. Hij is al heel zijn leven fan van Jimi Hendrix en recreëert met zijn optredens de live-experience van zijn grote held.

Are You Experienced? - Tribute to Jimi Hendrix

Ondanks het koude en natte weer hadden behoorlijk veel mensen de moeite genomen om naar de Melkweg af te reizen. Het was mooi om te zien dat ook het jongere publiek de weg wist te vinden om te kijken hoe John Campell misschien wel de meest legendarische gitarist ooit – Jimi Hendrix – zou eren met zijn Are You Experienced? Hoewel het geen uitverkocht huis was waren er voldoende mensen om de zaal goed te vullen.
John Campbell met “Are You Experienced?” eert niet alleen de held Jimi Hendrix maar maakt er duidelijk werk van om ook zo over te komen. Stel je eens een oudere Hendrix voor en hoe zou deze er dan uit zien? Daarbij natuurlijk de gitaar in nek, of met de tanden bespelend. Ook qua uiterlijk en kleding een goede gelijkenis, behalve het rechtshandige ipv linkshandig gitaarspel. Ook de stem van John lijkt op die van Jimi. Helemaal bij Freedom en Manic Depression. Met de ogen dicht waande je jezelf al dromend zo weer terug in de tijd.

Are You Experienced? - Tribute to Jimi Hendrix

Met een goede ondersteuning van drummer Kevin O’Grady en bassist Mark Arnold werden o.a. de volgende nummers ten gehore gebracht:
Freedom, Manic Depression, Red House, Starred sprangled Banner, Foxy Lady, Hey Joe, Voodoo Child, All Along the Watchtower.
Natuurlijk willen we af en toe terug in de tijd. Met deze TOP coverband kunnen we echter prima leven! Gemist, zorg dat er een volgende keer wel bij bent…

Are You Experienced? - Tribute to Jimi Hendrix

Website Are You Experienced? : www.myspace.com/jimijonexperienced

.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.